Operasyon her an başlayabilir

Ankara ile Washington arasında Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyon gücüne katılması için imzalar atıldı. Peki ortak harekat ne zaman başlayacak? Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis“Herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında" dedi.

Abone ol

ABD Türkiye’nin IŞİD’e karşı ortak operasyon gücüne yakın bir zamanda katılacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis düzenlediği basın toplantısında ortak opersyon hakkında bilgi verdi. Davis, operasyonın zamanlaması hakkında “Herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında" ifadesini kullandı.

Davis Türkiye’nin IŞİD’e karşı koalisyona dahil olmasının daha fazla hedefleri vurabilmelerine imkan sağlayacağını belirtti.

Pentagon sözcüsü hava saldırılarının Suriye ve Irak’taki IŞİD noktalarına düzenleneceğini söyledi. “Bu durumu Türkiye de kabul etti” dedi.

Öte yandan koalisyon güçlerinin IŞİD’e yönelik hava saldırıları sürüyor. Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamada Suriye’de belirlenen hedeflere 4 hava saldırısı düzenlendiği bildirildi. Operasyonların Al Hawl ve Aynel Arap civarına düzenlendiği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Libya'dan Türkiye'ye İslam suçlaması Gündem İşte terörün 31 yıllık bilançosu Gündem TSK'dan önemli açıklama Gündem Gazeteci Lütfü Akdoğan'dan Erdoğan'a çarpıcı teklif Gündem