Bozdağ: ''Bize gelen bir karar yok''

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Meclis'in yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendi adamlarını seçtirmek isteyen cemaatin HSYK seçimlerine müdahale ettiğini belirten Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesi konusuna da değindi, "henüz bir mahkeme kararı olmadığını" belirtti.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yeni yasama yılı resepsiyonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bozdağ'a yöneltilen sorular HSYK seçimleri ve Fethullah Gülen'in iadesi oldu.

Adalet Bakanı, cemaatin HSYK seçimlerinde kendi adaylarını seçtirmek için çabaladığını söyledi.

"CEMAAT MÜDAHALE EDİYOR"

"Cemaat kendi adayların seçtirmek için gayret ediyor. Bu seçim cemaatin seçimi değil, hâkim ve savcıların kendi seçimi. Hükümeti işin içine çekmeye çalışıyorlar. Türkiye'de şu anda bilinen bir yapı, HSYK seçimlerine aktif şekilde müdahil oluyor ve bu konuda bütün gücüyle çalışıyor."

Adalet Bakanı, Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iadesiyle ilgili soruya da cevap verdi.

"MAHKEME KARARI YOK"

"Kırmızı bülten konuları idari tasarruf değildir. Herhangi bir mahkeme kararı olduğunda söz konusu olabilir. Şu anda bize gelen herhangi bir mahkeme kararı yok."

Bozdağ "HSYK ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacak mı" sorusuna ise "Türkiye'de cemaat yargısı hiç bir zaman olmaz" yanıtını verdi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu'ndan açıklama: Nafile bir çabadan ibarettir Gündem Milli Kurtuluş Öncüleri'nden Türk Milleti'ne bildiri Gündem Akdoğan'dan PYD'ye çağrı Gündem Doğu Perinçek’ten tezkere değerlendirmesi Gündem