Başdanışman Mahçupyan'dan Başkanlık çıkışı!

“AKP, tabanına hegomonik bir başkanlığı kesinllikle kabul ettiremez”. Bu tespit bu kez muhalefetten değil, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başdanışmanı Etyen Mahçupyan'dan geldi. Mahçupyan Başkanlık sisteminin konusundaki endişelerini anlattı. Erdoğan'ı kastederek “lider istedi diye olmaz” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın propagandasına başladığı "başkanlık sistemine" bu kez muhalefetten değil, Başbakanlık'tan itiraz geldi.

Başbakan Ahmet Davuoğlu'nun Başdanışmanı Etyen Mahçupyan, başkanlığa geçişin zor olduğunu belirtti.

Habertürk'e konuşan Mahçupyan, Hegomonik bir başkanlığın AKP'lilerce de rededileceğini belirtti.

"Denetleme mekanizmalarını kurarsanız iyi olur ama AK Parti hegemonik bir başkanlık sistemi kurarsa bunu İslami kesime bile kesinlikle kabul ettiremez. Erdoğan’ın siyasi gücü şimdi de var zaten. Başkanlık’ı kararların hızla uygulanabilmesi için istiyor"

Yüce Divan oylamasının sonucunu, "görüş çoğulculuğu" olarak değerlendiren Mahçupyan, Erdoğan'ın her istediğini yaptıramadığını vurguladı.

Mahçupyan 30 Mart seçimlerinde yaşananları örnek gösterdi. “Erdoğan belirli bir kadın ve genç kotası istedi ama teşkilat bunu yapmadı. "Lider istedi diye olmuyor” ifadesini kullandı.

Mahçupyan Rüşvet ve yolsuz soruşturmasıyla ilgili de aykırı bir mesaj verdi. “AKP bu olayı unutmaya doğru giderse, bunun bir bedeli olur” diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Örsan Öymen'den Şakir Keçeli'ye Yanıt Gündem Baykal, Strazburg'da izlediği Perinçek-İsviçre davasıyla ilgili konuştu Gündem 55 yılın ihlal şampiyonu Türkiye Gündem Dikkat! Bunu yaptıysanız faturanız kabarık gelebilir! Gündem