'Yalçın Akdoğan tanık olsun'

"Balyoz davasında yargılama yeniden yapılsın. Başbakan'ın başdanışmanı Yalçın Akdoğan davada tanık olsun!" Bu talebi Emekli Orgeneral Çetin Doğan mahkemeye sundu. "Türk Ordusu'na kumpas kurulduğu itirafını" gündeme getiren Doğan, davanın yeniden görülmesini istedi.

Abone ol

Balyoz ve Ergenekon davalarını da dayanaksız bırakan "Türk Ordusu'na kumpas kuruldu" itirafı, Balyoz davasında yeniden yargılama nedeni oldu. Davanın 1 numaralı sanığı Emekli Orgeneral Çetin Doğan, bu ifadelere dayanarak yeniden yargılama talep etti.

Avukat Hüseyin Ersöz'ün mahkemeye sunduğu dilekçede, davada yer alan dijital sahtecilikler hatırlatıldı. Bu sahteciliklerin araştırılmadığı vurgulandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cemaatle ilgili "paralel devlet oluştu" dediği hatırlatılan dilekçede, bu örgütün Balyoz davasında da rol aldığı belirtildi. Soruşturmayı yürüten İstanbul KOM Şube Müdürü Nazmi ARDIÇ ve TEM Şube Müdürü Ömer Köse'nin de görevden alındığı vurgulandı.

Bu gelişmenin davaya yenilik kazandırdığı ifade edilen başvuruda, davanın yeniden görülmesi istendi.

Yalçın Akdoğan'ın da tanık olarak dinlenmesi talep edildi.

ulusalkanal.com.tr

“Bu örgüt devleti ele geçirmiş midir?“ Gündem Danıştay'dan satışa veto Gündem Erdoğan'ın ''Çaresizlik Kabinesi'' Gündem İşte Bilal Erdoğan'ın çağrı kararı Gündem