Cerrattepe'de sular durulmuyor

Artvin Cerrattepe'de sular durulmuyor. Madene karşı uzun bir süredir mücadele eden yurttaşlar şimdi de birer birer ifadeye çağırılıyor... Ağaç ve kütüklerle yola barikat kuran 6 çevreciye , "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali ve yol kesme" 2 kişiye ise sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşım nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Artvin'de Cerrattepe'de çevrecilerin maden mücadelesine soruşturma açıldı.

Soruşturma, Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen madene karşı çıkan yurttaşların ağaç ve kütüklerle yolu kesmesi ile başladı.

Aralarında Yeşil Artvin Derneği başkanı Nur Neşe Kahraman ve Orman Koparatifi başkanı Hasan Yaşar'ın da bulunduğu 6 kişi hakkında "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali ve yol kesme" suçlaması yöneltildi. 2 kişi hakkında ise sosyal medya üzerinden yapılan paylaşım nedeni ile soruşturma açıldı.

İfadeye çağırılanlara sosyal medya üzerinde paylaşılan bu fotoğraftaki yurttaşların da sorulması akıllara soruşturmanın derinleşeceği şüphelerini getirdi.

Madene karşı nöbet tutan yurttaşlar "Bizi korkutmaya çalışıyorlar fakat biz mücadelemizden dönmeyeceğiz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Kurbağalıdere'de koku ve kabarcıklar azaldı Yurt Bingöl'de orman yangını Yurt Kaza yapan zırhlı araçta mahsur kaldılar Yurt Köpeğin akıl almaz ölümü Yurt