"Vatandaş borçlarından kurtarılıp ekonomiye kazandırılmalı"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartına taksit sınırlamasının piyasayı 10 haftada 8.9 milyar TL daralttığını ifade etti. Yurttaşların kredi kartı borçlarını ödeyemediğini belirten Palandöken, "Vatandaş borçlarından kurtarılıp ekonomiye kazandırılmalı" dedi.

Abone ol

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Odası Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartına taksit sınırlamasıyla piyasanın 2 buçuk ay içinde 8.9 milyar TL daraldığını belirtti.

Palandöken, kredi kartı sayısının 57 milyonu aştığını kaydetti. Bu nedenle borcunu ödeyemeyen vatandaşların da çoğaldığını ifade etti. Bendevi Palandöken, bankaların borçlanma faizini düşürmesi ve borç yapılandırmasına gitmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, "Vatandaşların borçlarından kurtarılıp ekonomiye kazandırılması gerek" dedi.

Bankaların müşterilerden hesap işletim ücreti talep etmesinin ekonomiye büyük zarar verdiğini belirten Palandöken, yeni bir düzenlemeyle hesap işletim ücretinin kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Hesap işletim ücreti sebebiyle birçok yurttaşın bankalardan kaçtığını söyleyen Palandöken, bankada parasını tutana çifte ceza uygulandığını belirtti. Palandöken, bu uygulamanın küçük tasarruf yapmak isteyen yurttaşlar için engel oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

ulusalkanal.com.tr

Özel Güvenlikçiler dernek çatısı altında birleşti Ekonomi Ankara'da bugün neler yaşandı? Ekonomi Özelleştirmeye karşı büyük direniş: Giriş ve çıkışları kapattılar Ekonomi 5 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi kayıp Ekonomi