Suriye ordusu Halep'te büyük operasyonun ikinci ayağını başlattı

Suriye ordusu Halep'te büyük operasyonun ikinci ayağını başlattı. Halep'in kuzeyindeki bir askeri havaalanının da bulunduğu Kuveyris'i IŞİD'den alan ordu, Türkiye sınırına 30 kilometre mesafedeki El Bab'a doğu ilerleyişe geçti. İlçe, PYD'nin kanton ilan ettiği Afrin ve Ayn el Arap arasında yer alıyor.

Abone ol

Suriye OrdusuHalep'te ikinci operasyonu başlattı. Ordu, ticaretin kalbi olarak bilinen ve teröristlerin ikmal hattında bulunan Suriye’nin en büyük kenti Halep’te El Bab ilçesine doğru ilerleyişe geçti.

Ordu birlikleri, Halep'in kuzeyindeki bir askeri havaalanının da bulunduğu Kuveyris'i IŞİD'den almıştı. İkinci hedef de Türkiye sınırına 30 kilometre mesafedeki El Bab oldu.

El Bab yolu üzerinde bulunan Ayşe ve Ebu Taltal köyünü alan ordu birlikleri Tadif Beldesi'ne girdi. Operasyon yapan ordu birliklerine Rus savaş uçakları da havadan destek veriyor.

El Bab ilçesi, coğrafi olarak kritik bir noktada. İlçe, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin kanton ilan ettiği Afrin ve Ayn el Arap arasında kalan bölgede.

Suriyeli askeri kaynaklara göre Halep'in batısında da Fetih Ordusu'nun elinde bulunan Raşidin Bölgesinde de bazı sokaklara havadan operasyon düzenlendi. Ordunun, Raşidin bölgesinden uluslararası otoyola kadar olan bölgeyi temizlediği belirtildi.

Suriye Ordusu Halep'in batısına düzenlediği operasyonlarla eş zamanlı olarak İdlib'de operasyonlara devam ediyor. Ordunun hedefi, IŞİD'in başketi olarak bilinen Rakka'nın ikmal yolunu kesmek.

HABER: MEHMET KIVANÇ

ulusalkanal.com.tr

AP: Alışveriş Merkezinde kanlı baskın: 10 kişi öldürüldü, rehineler var Dünya Barzani de hendek kazıyor Dünya İran'dan Suudi Arabistan açıklaması Dünya "1097 hedefi vurduk" Dünya