1919 genç Samsun'dan Ankara'ya çıkacak

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 17-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında "1919 Genç Samsun'dan Ankara'ya Yürüyor" başlıklı bir etkinlik düzenliyor.

Abone ol

3 gün boyunca yapılacak yürüyüşte Samsun, Havza, Amasya, Çorum gibi duraklardan geçerek ve buralarda çeşitli etkinlikler gerçekleştirecek. Bu etkinliklerde Emine Ülker Tarhan, Metin Feyzioğlu, Umut Oran gibi isimler de yer alacak.

TGB Basın bürosundan yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

Etkinliğimizin en önemli sloganlarından biri de "Çankaya'ya Samsun'dan Çıkılır" olacak. Gençliğin nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğini Türkiye'nin bütün üniversitelerinden 1919 gençle bu yürüyüşte ortaya koyacağız. 30 Mart'ta bir şeyler öldü. Ölen, gelecek güzel günlerin umudu değildi. Sistem içi çözümler, ham hayaller, çıkmaz projeler öldü. Bizi bu hayallerden 19 Mayıs 2012 baharından Haziran Ayaklanmasına kadar gelen büyük başarılar değil; ancak 30 Mart yenilgisi kurtarabilirdi. Karşı devrimin tarihi, özellikle bunalım dönemlerinde krizi hep ileriye taşıyan ara çözümler tarihidir. Artık ara çözümlerle bunalım aşılamıyor; Samsun'a çıkmak yegâne gündemdir. Bu topraklarda Samsun'a çıkmak bir devrimci geleneğidir.

ulusalkanal.com.tr

Pek çok sağlıklı insanın yapamadığını yapacak Gündem Türkiye 'Şeker' komasında! Gündem İstiklâl Caddesi'nde hastanelik oldu Gündem İşte Gülen örgütlenmesinin GATA'daki kilit ismi Gündem