ABD'den Türkiye'ye PKK çağrısı

Amerika’nın Türkiye’ye “PKK’ya karşı orantılı ol, açılıma devam et” baskısı, artan terör olaylarından sonra da devam ediyor. Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest Türkiye ile PKK barış sürecine geri dönmeli” dedi. ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’ndan da Türkiye’ye “PKK’ya karşı orantılı ol” çağrısı geldi.

Abone ol

TSK, artan terör saldırılarına karşı kararlı operasyonlarını sürdürüyor, bu durum en çok Amerika’da rahatsızlık yaratıyor. Washington Ankara’ya "PKK ile mücadeleyi bırak, açılıma dön" baskısına devam ediyor. Açıklamayı Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest yaptı. Earnest Türkiye ile PKK’ya barış sürecine geri dönme çağırdı. Sözcü “Türkiye ve PKK’nın aralarındaki ayrılıkları barışçıl çözümle gidermesi gerekiyor” dedi.

“PKK’ya karşı orantılı ol” çağrıları ise Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon’dan geldi.

Savunma Bakanlığı sözcüsü Peter Cook, Türk ordusunun PKK saldırılarına karşı yanıtını “gerektiği zaman ve orantılı” vermesi gerektiğini söyledi.

Günlük basın toplantısında konuşan Cook, PKK’ya yönelik operasyonları Türkiye’yle ortak koordine etmediklerini de ekledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında Türkiye’nin operasyonlarına ilişkin "sorumlu davranmasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Şehit polisin yaralı kızı, babasını asker selamıyla uğurladı Gündem Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan itiraf etti Gündem PKK ağır kayıplar verdi: 1008 terörist öldürüldü Gündem Diyarbakır'da bu ilçeler askeri güvenlik bölgesi ilan edildi Gündem