ABD'de iktidar krizi sürüyor

Amerika'da Trump azledilebilir mi? işte bu konuda amerikan medyasında iddialar hayli yoğun. Zira Demokratların, Kongre baskınından sorumlu tuttukları Başkan Donald Trump'a karşı pazartesi günü yeni bir azil süreci başlatabilecekleri yorumları yapılıyor. Sosyal medya hesapları geçici olarak askıya alınan Trump için Twitter yeni bir açıklamayla başkanın hesabının kalıcı olarak kapatıldığını duyurdu.

Abone ol

Amerikan medyasında yer alan ve Kongre kaynaklarına dayandırılan haberlere göre Temsilciler Meclisindeki Demokratlar, hafta başında Trump'a karşı harekete geçmeyi planlıyor.

Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Demokrat vekillerle cuma günü toplantı yaptı. Toplantıda, ''Trump'ın Mike Pence tarafından görevden alınmasını tercih ettiğini'', ancak bunun olmaması durumunda kendilerinin azil sürecini başlatacaklarını söylediği kaydedildi.

20 Ocak'ta görev süresi sona erecek olan Trump'ın azil sürecinin, Temsilciler Meclisinden geçse bile Senatoya gelmesi ya da oylanması beklenmiyor.

Cumhuriyetçilerin 50 sandalyeye sahip olduğu Senatoda Trump'ın azledilebilmesi için en az 3'te 2 çoğunluğun evet demesi gerekiyor.

TWİTTER TRUMP'IN HESABINI ASKIYA ALDI

Sosyal medya platformu Twitter'dan dikkat çeken bir hamle geldi.

Sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, ''Trump'ın hesabından paylaştığı son mesajları ve bağlamlarını yakından inceledikten ve özellikle bu paylaşımların nasıl tepki aldığına baktıktan sonra, daha çok şiddeti kışkırtma riskinden dolayı, bu hesabı kalıcı olarak askıya aldık.'' ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Twitter'ın, halkın seçilmiş yetkililerin ve dünya liderlerinin sesini duymasına olanak sağladığının altı çizildi; ''Politikalarımız ve uygulanma şekilleri hakkında şeffaf davranmayı sürdüreceğiz.'' denildi.

Twitter, Trump'ın daha etkin olduğu ve ''realDonaldTrump'' kullanıcı adına sahip hesabı kapatırken, ABD başkanları için açılan resmi ''POTUS'' kullanıcı adlı hesabın aktif olduğu görüldü.

Facebook ve Instagram da paylaşımları nedeniyle Trump'ın her iki platformdaki hesaplarını askıya almıştı.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, sosyal medya hesapları askıya alınan Trump'a Rusların geliştirdiği ''Telegram'' adlı sosyal medya uygulamasından kayıt açmasını önerdi. Polyanskiy paylaşımında, ''Sayın Başkan, bir Telegram hesabı oluşturmalısınız. Görünen o ki kendi ülkenizde artık ifade özgürlüğünüz bulunmuyor.'' ifadelerini kullandı. Sosyal medya üzerinden Trump'a mesaj veren Polyanskiy'in paylaşımı, kısa sürede çok sayıda etkileşim aldı.

Dünyada Kovid-19 salgını Dünya Kar fırtınası ''kırmızı alarm'' verdirdi Dünya Yolcu uçağının denize düştüğü açıklandı Dünya Yolcu uçağı ile irtibat kesildi Dünya