Özür krizi nasıl aşılacak?

Türkiye-Rusya ilişkilerinin düzelmesi için Moskova'nın şart koştuğu "özür" krizinin aşılması için "İsrail örneği" ön plana çıkıyor. Özür krizinin arabulucu ülke vasıtasıyla aşılabileceği değerlendiriliyor. Ancak şu ana kadar iki ülke arasında arabuluculuk için izin verilen bir ülke yok.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e gönderdiği mektupla, Ankara-Moskova ilişkilerinin düzeltilmesi yolunda ilk adım atıldı. Erdoğan'ın mektubuna Kremlin'in verdiği "İlişkilerimizi normalleştirmek istiyoruz" yanıtı da iki ülke arasında buzların erimeye başladığının göstergesi olarak yorumlandı.

İkili ilişkilerin normanlleşmesi için Rusya Türkiye'den, özür, tazminat ve suçlunun yargılanmasını bekliyor. Ancak AKP hükümeti, "özür" konusuna sıcak bakmıyor. Bu sorunun aşılması için de "İsrail örneği" uygulaması öne çıkıyor.

Mavi Marmara gemisine yönelik baskından sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Başkanı Barack Obama arabuluculuğuyla özür dilemişti. HaberTürk gazetesinin haberine göre, diplomatik kaynaklar Türkiye-Rusya ilişkilerinde de aynı yöntemin izlenebileceğini belirtiyor. Ancak iki ülke arasında şu ana kadar arabuluculuk için izin verilen bir ülke yok.

Rusya, uçağın düşürülmesi ile ilgili zararın karşılanmasını ve düşürülen uçağın paraşütle atlayan pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik’in yargılanması da istenmişti.

ulusalkanal.com.tr

15-16 Haziran 1970'te hayatını kaybeden işçiler anıldı Gündem Gericiliğe karşı destek büyüyor! Bir bildiri de HASAL'dan Gündem HDP terör örgütü PKK'ya işte böyle yardım etti Gündem Ordu Milli Eğitim Müdürü, TLB'lilerin isimlerini istedi Gündem