Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan 'Deniz Seki' açıklaması

.Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ, denetimli serbestlik uygulamasının af olmadığı ve terör suçlularının bu uygulamadan yararlanamayacağını, cezaevlerinde 214 bin kişinin bulunduğunu ve uygulamanın 99 bin kişiyi ilgilendirdiğini etkileyeceğini ifade etti. Öte yandan tutuklu sanatçı Deniz Seki'nin tahliye olup olmayacağına dair de açıklama yaptı.

Abone ol

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bozdağ, denetimli serbestlikte hangi mahkumların tahliye olacağını açıkladı.

Bakan Bozdağ'ın açıklamasından satır başları:

Bozdağ, denetimli serbestlik uygulamasının af olmadığı ve terör suçlularının bu uygulamadan yararlanamayacağını, cezaevlerinde 214 bin kişinin bulunduğunu ve uygulamanın 99 bin kişiyi ilgilendirdiğini etkileyeceğini ifade etti.

"TERÖR SUÇLARINDA BU DÜZENLEME UYGULANMAYACAK"

Adalet Bakanı, "Şu anda Türkiye cezaevlerinde 214 bin kişi bulunmaktadır. Bu 214 bin kişinin 99 binini bu uygulama ilgilendiriyor. Denetimli serbestlik bir af değildir. Denetimli serbestlik Batı'da ve ABD'de de var. Türkiye'de de 2005 yılından beri denetimli serbestlik uygulaması var. Denetimli serbestlik af değildir. Denetimli serbestlikte risk analizi yapılacak" dedi.

BOZDAĞ: TAHLİYELER BAŞLADI

Bozdağ, "Denetimli serbestlikte suça bulaşan tutuklanır. Bu uygulamayı af ile karıştırmayın. İlk etapta yaklaşık 38 bin tahliye olacağını tahmin ediyorum. Küçük yerlerde tahliyeler başladı. Ankara ve İstanbul gibi büyük yerlerde de başlamış olabilir. Herkesin dosyası incelenecek ve kapsama giriyor mu diye kontrol edilecek. Buna çalışmak gerekiyor. Dosyası kabarık olmayanların süratle tahliyesi başladı." ifadelerini kullandı.

FETÖ ELEBAŞI GÜLEN'İN İADE KONUSU

Bekir Bozdağ, "ABD hükümeti FETÖ elebaşı Gülen'in iade konusunu önemsiyor. Bunu zaman içerisinde hep beraber göreceğiz. Ayın 22'sinde 4 kişilik bir heyetle Türkiye'ye gelecekler. Bizim ABD'ye gidiş tarihimiz henüz netleşmedi. ABD gibi büyük bir devletin güçlü bir istihbarat birimi olduğunu düşünüyorum. Gülen daha önce de dediğim gibi ABD açısından maşa görevini yitirdi. ABD makamları tedbiren tutuklama yapmalıdır. Uzun vadede ABD için de bir tehdit oluşacağı açıktır. ABD eğer iade etmezse Türkiye ile ABD ilişkileri 15 Temmuz öncesi gibi olmayacaktır. ABD iade etmezse Türk halkını kaybeder." dedi.

"SUİKAST GİRİŞİMİ OLABİLİR!"

"Darbe rüyası bile göremeyecekler artık" diyen Bozdağ, "Suikast girişimleri her an olabilir. Bunlar geçmişte de oldu. Ama buna karşı gereken güvenlik önlemleri alındı" ifadelerine yer verdi.

DENİZ SEKİ AÇIKLAMASI

Bozdağ, tutuklu sanatçı Deniz Seki'nin bu kapsamda tahliye olabilecek mi, sorusuna şu yanıtı verdi:

Bizim getirdiğimiz istisnalara bakarsanız, onun içinde uyuşturucu imal veya ticareti suçu bunun kapsamı dışında. Terörle ilgili suçlar bunun kapsamı dışında. Anayasal düzene karşı suçlar bunun kapsamı dışında. Diğer bir ifadeyle 'darbe' dediğimiz suçlar da bunun kapsamı dışında.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ'cülerin Ergenekon avukatı taktiği Gündem Rusya'da kritik saatler Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu Gündem Ege'de feci kaza: 4 ölü, 15 yaralı Gündem