Erdoğan'dan uzun tutukluluk açıklaması

Başbakan Erdoğan, azami tutukluluk süresini 5 yıla düşüreceklerini açıkladı. Almanya ziyareti öncesi demokratikleşme paketiyle ilgili ayrıntılar veren Erdoğan, "Tutukluluk süresi 10 yıldan 7 buçuk yıla inmişti, şimdi biz bunu 5 yıla indiriyoruz. Yüzlerce, binlerce insan bundan yararlanacak" dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi Esenboğa Havaalanı'nda önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, azami tutukluluk süresini 5 yıla indirme kararı aldıklarını söyledi.

Erdoğan, demokratikleşme paketinin yanı sıra Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve şeffaflaşma ile ilgili 3 paketin daha üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Peketlerden biri de adli kolluk yönetmeliği ile ilgili. Başbakan'ın açıklamalarına göre, yeni düzenleme ile artık savcılar kolluk görevlilerini valinin ve emniyet müdürünün haberi olmadan operasyonlarda görevlendiremeyecek.

Başbakan'a basına sızan raporlar da soruldu. Hem Başbakanlık Teftiş Kurulu raporları hem de MİT tespitlerinin gizli olduğunu hatırlatan Erdoğan, paralel yapının gizli raporlara kadar girdiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İşte 'örgüt' buluşması Gündem Cem Çakmak 3 yıl sonra baba evinde Gündem Şengün'den çok önemli açıklamalar Gündem Feyzioğlu davayı takip etmek için Kayseri'ye gitti Gündem