"Ermeni soykırımı" iddialarının kabulüne yönelik tasarı kabul edildi

Avrupa, hukukta sınıfta kaldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına rağmen, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen tasarı Avrupa Parlamentosu'ndan geçti. Tasarıda Türkiye'ye "geçmişiyle yüzleşme" çağrısı yapıldı

Abone ol

Avrupa Parlamentosu hukuk cinayeti işledi. 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyn tasarı parlamentodan geçti.

Avrupa Parlamentosu'ndaki görüşmeler Türkiye saati ile 15.00'te başladı. Tasarının görüşmelerinde 64 parlamenter tek tek söz alarak görüşlerini aktardı. Parlamenterlerin bir kısmı Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullanırken, bir kısmı da "tarihin siyaset için kullanılmaması gerektiği", "bu tür kararların sorunun çözümüne katkı sağlamadığı" vurgusu yaptı.

Ardından oylama yapıldı. Oylamada tasarı kabul edildi. Avrupa Parlamentosu'ndan geçen 8 maddelik tasarıda, 1915 olayları için "soykırım" ifadesi kullanıldı. Türkiye'ye "geçmişiyle yüzleşme" ve "soykırımı tanıma" çağrısı yapıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin "Perinçek-İsviçre" davasında verdiği "tehcir soykırım değildir" kararı görmezden gelinerek onaylanan tasarıda Avrupa Birliği üyesi ülkelere de soykırımı tanıma çağrısı yapıldı.

Kararın devletler açısından bağlayıcı bir özelliği yok. Ancak Avrupa'nın soykırım yalanına yönelik tutumunu yansıtıyor.

ulusalkanal.com.tr

Hulki Cevizoğlu'ndan gençlere çağrı: Sandığa gidin Gündem Atatürk'ü kıskanan devrimci, Suphi Karaman! Gündem Avrupa'da seçim çalışmalarına başlayan ilk parti vatan Partisi oldu Gündem Erdoğan'ın dediği olmadı! Gündem