Öğrenciler zamanı nasıl kullanıyor?

Anneler babalar dikkat… Ortaokul öğrencileri internet kullanımına ders çalışmaktan daha çok vakit ayırıyor. RTÜK'ün yaptığı araştırmaya göre, günde ortalama 2 saat 13 dakika internet kullanan bir öğrenci sadece 1 saat 30 dakika ders çalışıyor. Öğrenciler telefona 1 saat 26 dakika, televizyona ise 1 saat 29 dakika ayırıyor.

Abone ol

Öğrenciler, gün içinde dersten çok internete zaman ayırıyor. Siber zorbalıkta en çok erkek öğrenciler öne çıkıyor.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, çocukların yeni medya kullanım alışkanlıkları ve siber zorbalık araştırma sonuçlarını açıkladı. Araştırma 26 il 99 okulda 3 bin 29 öğrenci ile yapıldı.

Düzenlenen bir basın toplantısıyla RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sonuçları kamuoyuna açıkladı. Toplantıya ortaokul öğrencileri de katıldı.

Araştırmaya göre internet, öğrencilerin yüzde 84’ü için çok önemli. Öğrencilerin neredeyse yarısı interneti her gün kullanıyor. 1 günde internet kullanımına ayrılan zaman, derse ayrılandan daha fazla…

Araştırmaya göre öğrenciler telefona 1 saat 26 dakika, televizyona 1 saat 29 dakika, internette oyun oynamaya ise 1 saat 16 dakika ayırıyor.

Araştırma ortaokul öğrencilerini kapsıyor. Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 44,2’si siber zorbalıkla karşılaşıyor.

Öğrenciler, internette en çok siber zorbalıktan rahatsız oluyor. Her 4 öğrenciden 1’i hoşlanmadığı bir durumla karşılaştığında bunu hiç kimseyle paylaşmıyor.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

KAMERA: UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

Ceyhan Mumcu'dan önemli açıklamalar Gündem Murat Kurum'dan Kanal İstanbul açıklaması Gündem Vatan fedaisine veda Gündem Son dakika haberleri... Şehir Üniversitesi devredildi Gündem