Bakanlık kentsel dönüşüm için evlerini yıktı ama sözünde durmadı

Kentsel Dönüşüm olacak diye gecekonduları yıktılar, kira vereceğiz diyerek binlerce insanı evlerinden çıkardılar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ankara'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan 4 bin aileye "Kentsel dönüşüm yapacağız, sizlere de kalacağınız evlerin kirasını vereceğiz" sözü vermişti. Ancak bakanlık bir yasa değişikliği ile sözünde durmadı. Bir kuruş bile alamayan mağdur aileler, mühendislerle birlikte Bakanlığa seslerini duyurmaya çalıştı.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm çerçevesinde binlerce aileyi evlerinden çıkardı. Aileleri ikna edebilmek için de kalacakları evlerin kiralarını verme sözü verdi. Ancak bakanlık, değiştirdiği bir yasaya dayanarak ailelere bir kuruş bile yardımda bulunmadı. Aileler şimdi mağdur.

Mağdur aileler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı önünde seslerini duyurmaya çalıştı.

Hazırlanan projede İnşaat Mühendisi olarak çalışan Oğuzhan Yılmaz, Bakanlığın yeni çıkardığı kanunla, söz verilen kira bedellerinin ödenmediğini belirtti.

Yılmaz, Bakanlık'tan hiçbir cevap alamadıklarının altını çizdi.

Aileler verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi.

Haber: Hüsna SarıKamera: Uğur Marangozulusalkanal.com.tr

Dünya bir ilki yaşıyor Gündem İç Güvenlik Paketi’nin 63 maddesi tasarıdan çıkarıldı Gündem Çanakkale'de Erdoğan'a hakaret iddiasıyla Prof. Dr. Cahit Deniz hakkında dava açıldı Gündem Erdoğan'ın "aldatıldık" açıklamasını kumpas mağdurları değerlendirdi Gündem