Terör kapıda!

Türkiye, teröristlere hava harekatı yapan Suriye uçağını düşürdü, Kesep kasabası teröristlerin eline geçti. Böylece sınır kapılarının tamamı terör örgütlerinin hakimiyetine girdi. PKK, Özgür Suriye Ordusu ve Irak Şam İslam Devleti'nin paylaştığı sınır kapıları, Türkiye'nin ve diğer bölge ülkelerinin birlik ve bütünlüğünü tehdit ediyor. Çünkü, amaçlanan Amerikan destekli bir "sözde Kürt koridoru" yaratmak..

Abone ol

Türkiye, Kesep kasabasına hava harekatı yapan Suriye uçağını düşürdü, Suriye bölgedeki son sınır kapısını kaybetti. Aydınlık Gazetesi, 11 sınır kapısının tamamının üç terör örgütünün kontrolüne girdiğini yazdı.

PKK'nın Suriye kolu PYD; Nusaybin'deki Girmeli, Ceylanpınar'daki Serakaniye ve Suruç'taki Kobani sınır kapılarında hakimiyet sağladı. Kobani sınır kapısından sözde insani yardım ve yaralı geçişine izin veriliyor.

Vahşi katliamlarıyla tanınan El Kaide'yle bağlantılı IŞİD terör örgütü ise dört sınır kapısını kontrol ediyor. IŞİD, Karkamış'taki Carablus, Kilis'teki Çobanbey Demiryolu, Akçakale'deki Telabyat ve Ceylanpınar'daki Kamışlı sınır kapılarına hakim durumda.

Özgür Suriye Ordusu adlı terör örgütün kontrolünde de dört sınır kapısı var. Öncüpınar'daki Es-Selame, Reyhanlı'daki Bab-el Hava, Yayladağı'ndaki Kesep ve Kızıltepe'deki Dırbesiye sınır kapıları ÖSO terör örgütünün eline geçmiş durumda.

Suriye'nin terör örgütlerine yaptığı operasyonlar ise AKP hükümetinin fiili müdahaleleri ile engellenmeye çalışılıyor.

Aydınlık Yazarı Rafet Ballı, bu durumu "Türkiye sınırı boyunca uzanan 5-15 kilometre derinliğinde bir alan. Fiilen tampon bölge sayılıyor. Muhalif çetelere serbest. Fakat Suriye devletine yasak" ifadeleriyle anlattı. Ballı, "Esad kuvvetleri, 20 gündür ilerliyor. Güneyden kuzeye doğru çeteleri sürüyor. Muhalefetin siyasi-askeri zafer umudu kalmadı" tespitini yaptı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den Twitter tepkisi Gündem Bir ses kaydı daha internete sızdırıldı Gündem Suriye yoğun şekilde bombalıyor Gündem '' 100’den fazla silahlı provokatör Ankara’ya geldi'' Gündem