Rusya, Suriye'ye silah taşımak için Türkiye'den yük gemisi satın aldı

Rusya'nın Suriye'ye yaptığı silah yardımının bir kısmını Boğazlar üzerinden gemiyle taşıdığı öne sürüldü. İddiaya göre Rusya Savunma Bakanlığı bomba ve roketleri, bir süre önce Türkiye'den satın aldığı "Alican Deval" adlı gemi ile Suriye'ye ulaştırdı.

Abone ol

Rusya Suriye'ye bomba ve roketlerini Boğazlar üzerinden gönderdi.

İddia Alman Der Spiegel dergisinde yer aldı. Der Spiegel'in kaynağı ise Rusya'da yayınlanan "Kommersant" gazetesi.

Habere göre Rus Savunma Bakanlığı, Suriye'deki savaş uçaklarına bomba ve roket sağlamak için hazırlıklara başladı. Rus savunma şirketi "KAB-500" tipi bomba ve "Ch-29" tipi havadan karaya atılan roketlerin üretimine başladı.

Kommersant'ın haberinde üretilen bomba ve roketler, ekim ayının ortalarında Boğazlar üzerinden Suriye'ye gönderildi.

Rusya Savunma Bakanlığı bu amaçla Deval Denizcilik'e ait "Alican Deval" adlı kuru yük gemisini satın aldı. Şu an Rusya'nın Karadeniz sahilindeki limanda demirli bulunan geminin adı "Dwiniza-50" olarak, statüsü ise "yardım taşıyan gemi" olarak değiştirildi.

İddialara göre mühimmat bu gemi ile Suriye'nin Tartus Limanı’na taşındı. 108 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğindeki, 4638 grostone yük taşıma kapasiteli 19 yaşındaki gemi 14 Ekim'de İstanbul Boğazından geçiş yaparak Suriye'ye giderken fotoğraflandı.

Rusya’nın, füzeleri Suriye'deki Rus Donanmasına taşımak için Türkiye’den toplam 8 yük gemisi aldığı iddia edildi. Sputnik'in haberine göre, bu yola başvurulmasının sebebi büyük çıkarma gemilerinin yetersiz kalması. Türkiye’den satın alınan gemiler ‘askeri gemi’ statüsü verilerek destek filosu listesine dahil edildi. Der Spigel Rusya'nın Türkiye'den 4 gemi satın aldığını öne sürdü.

ulusalkanal.com.tr

Halep'te 50 köy teröristlerden temizlendi: Çok sayıda terörist öldürüldü Dünya Rusya, ABD'yi kaygılandırdı! Onarımı aylar sürebilir Dünya Suudi Arabistan'da camiye düzenlenen intihar saldırısını IŞİD üstlendi Dünya Obama, Türkiye'ye geliyor Dünya