THY'de 3. sıtma vakası

Afrika ülkesi Tanzanya’da sinek sokması sonucu sıtma virüsü kapan ve hayatını kaybeden Selda Durmaz’ın beraberindeki kabin memuru E.E.A’nın da aynı uçuş sonrası sıtma virüsü kaptığı ortaya çıktı.

Abone ol

Tanzanya’nın Darusselam kentinde sinek ısırması sonucu sıtma virüsü kapan THY Kabin Amiri Selda Durmaz ile aynı uçuşta görevli genç kabin memuru E.E.A’nın da sıtma olduğu ortaya çıktı.

Afrika uçuşu sonrası yüksek ateş şikâyetiyle, Selda Durmaz’a grip teşhisi koyan Halkalı’daki aynı özel hastaneye giden E.E.A, derhal tedaviye alındı.

Selda Durmaz’daki hatayı yapmayan hastane, E.E.A’nın tedavisiyle özel olarak ilgilendi. THY yöneticileri de bu süreçte genç kabin memurunu yalnız bırakmadı.

E.E.A adındaki kabin memurunun tedavisinin tamamlanarak taburcu edildiği öğrenildi. Bu arada hayatını kaybeden Selda Durmaz’ın, E.E.A’nın eğitmen kabin amiri olduğu ve bütün uçuşlara birlikte gittikleri belirtildi.

THY’de dün de Murat Düzer isimli bir kabin memuru sıtma şüphesiyle memleketi Afyonkarahisar’da tedavi altına alınmıştı. Yetkililer, özellikle Afrika uçuşundan gelen ve yüksek ateş şikayeti gösteren ekiplerin acilen en yakın sağlık kuruluşuna başvurması konusunda çalışanları sık sık uyarıyor. (Airporthaber)

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile baş başa görüşecek! İşte ayrıntılar Gündem Polis harekete geçti! Gündem Ünlü gazeteciden çarpıcı tespit: CHP böyle bölünecek Gündem CHP grup başkan vekillikleri belli oldu Gündem