RTÜK'te gerilim yükseldi

Yayınında Atatürk'e hakaret edilen televizyon kanalı, kendilerine ceza verilmesini isteyen RTÜK üyelerini Meclis'e ve Kurul'a şikâyet etti. Kanal yönetimi, Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan'ın RTÜK üyeliklerinin düşürülmesini istedi. Kurul da talebi işleme koydu.

Abone ol

Kanal A televizyonunda 22 Eylül'de yayınlanan programda Atatürk'e hakaret edilmesi RTÜK'ü karıştırdı.

Kurulun CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, kanala ceza verilmesini istemiş, AKP'li üyeler ise cezaya gerek olmadığını savunmuştu. RTÜK'teki kavga giderek büyüdü ve yeni bir boyuta taşındı.

Televizyon kanalı, RTÜK, Meclis ve Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak CHP kontenjanından seçilen üyeler Ali Öztunç ve Süleyman Demirkan'ın kapalı toplantıların içeriklerini kamuoyuna sızdırdıkları gerekçesiyle üyeliklerinin düşürülmesini istedi.

RTÜK'ten yapılan açıklamada, "Başvurunun önümüzdeki günlerde gündeme alınacağı" belirtildi. Atatürk'e hakaretin cezasız kalmasını eleştirdikleri için üyeliklerinin düşürülmesi istenen CHP'lilerden Ali Öztunç duruma tepki gösterdi.

"Rüşvetçi Atatürk söylemine ceza verilmedi diye itiraz ettik. Ama bizim itirazımıza karşı davayla geliyorlar. Şimdi bizim RTÜK üyeliğimizi düşürmek için girişimde bulundular. Sanıyorlar ki korkacağız. Ama asla korkmayacağız, yılmayacağız. Eğer bizim üyeliğimizi düşürmezlerse namertler. Biz korkarsak onlardan bizde namerdiz. Asla ve asla geri durmayacağız. Bu böyle biline.

Üst Kurul 5'i AKP, 2'si CHP, 1'er de MHP ve HDP kontenjanından seçilen 9 üyeden oluşuyor. Gelecek hafta yapılacak oylamada, 5 AKP'li üyenin "evet" demesi halinde ÖZtunç ve Demirkan'ın üyeliğinin düşürülmesi için TBMM'ye başvurulacak.

ulusalkanal.com.tr

CHP'de kriz büyüdü! Gündem Kayıp Trilyon'da karar belli oldu Gündem Firmadan ilk açıklama Gündem ‘Kadının hak mücadelesi Cumhuriyet Devrimi mevziisinde verilecektir’ Gündem