Bilim şenliğinin elsiz mucidi

Antalya'daki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde 21'inci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği düzenlendi. Şenliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da katıldı. Deney roketinin patlamasıyla ellerini yitiren 17 yaşındaki Altuğ Özışık, Bakan Varank'a 6 bacaklı örümcek robotun sunumunu yaptı. Elleri olmayan genç mucit, gecenin de ilgi odağıydı.

Abone ol

21'inci Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği, Antalya'daki TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nde yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da şenliğe katıldı. Türkiye'nin en büyük teleskobunu kullanarak Satürn gezegenini ve Ay'ı gözlemledi.

Bakan Varank, şenliğe katılan öğrencilerin projelerini de inceledi. Bilim uğruna ellerini yitiren 17 yaşındaki genç bilim insanı Altuğ Özışık'ın sunumu, gecenin ilgi odağı oldu.

Altuğ Özışık, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi'nin Başuzmanı Tuncay Özışık'ın oğlu. 24 Temmuz'da evlerinin balkonunda hazırladığı deney roketinin patlamasıyla ellerini yitirmişti. Genç mucidi bu talihsiz ve acı olay bile bilim aşkından vazgeçiremedi. O artık bu acı olayla değil, yaptığı bilimsel çalışmalarla anılmak istiyor.

Genç mucit, hem üniversite sınavına hazırlanıyor, hem de kendisi için 6 farklı modelde robotik protez tasarlıyor. Özışık, ayrıca arkadaşıyla birlikte 3 boyutlu yazıcıda ürettikleri robot örümcek projesini şenlikte tanıttı.

Sinek larvaları hastalara şifa oluyor Bilim ve Teknoloji Silahlı insansız hava araçlarına bir kabiliyet daha Bilim ve Teknoloji Samsung, akıllı telefonlarına zam yaptı! İşte yeni fyatlar Bilim ve Teknoloji KSÜ öğrencilerinin otomobiline ödül Bilim ve Teknoloji