''Temel eser''de yine skandal!

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilköğretim öğrencilerine okumasını önerdiği 100 Temel Eser'de skandallar devam ediyor. Ulusal Kanal'ın Selami Munir Yurdatap'ın Keloğlan Masalları adlı kitabında vahşet dolu masalların ortaya çıkmarmasının ardından aynı yazarın Billur Köşk Masalları adlı kitabında da inanılmaz ifadeler tespit edildi.

Keloğlan Masalları kitabında Keloğlan, kafa kesiyor, annesini öldürüyor ve kadın düşmanlığı yapıyordu. Aynı yazarın Billur Köşk Masalları adlı kitabında da yine korkunç ifadelerin yer aldığı ortaya çıktı.

Kitabın 24.sayfasında baba oğluna, namuslarını temizlemek için kız kardeşini öldürmesi için görev veriyor.

-Şimdi derhal memlekete gideceksin, kız kardeşini öldüreceksin ve gömleğini kanıyla boyayıp buraya getireceksin, başka türlü namusumuz temizlenmez.

Kitabın birçok bölümünde kadınlar aşağılanıyor, cinsiyetçi ifadelere yer veriliyor. Aşüfte, cariye gibi ifadelere sıkça rastlanıyor.

“-O aşüfteyi ne yapacaksın, sana şu bitişik odada oturan siyah elbiseli cariyeyi vereyim. Daha iyi, çünkü o has kızlarımdandır.”

Kitabın İğci Baba adlı masalında da akıllara durgunluk veren ifadeler yer alıyor. İnsan leşleri pişiriliyor, parmak kesiliyor.

“Kız mağaraya girince bir de baktı ki, her yer insan leşleri ile dolu değil mi?

Kız ister istemez o gördüğü leşlerden birini aldı, pişirdi, ihtiyarın önüne koydu.İhtiyar yemeye başladı.

-Yerim… deyince, hemen ihtiyar parmağını kesip kızın önündeki tabağa koydu.

İhtiyar yerinden kalktı, bu kızı kesip duvara astı.”

Çağlayan Adliyesi karıştı! Gözaltı ve yaralılar var! Gündem Gladyonun bireysel terörizmi Gündem Hükümetin gizlediği skandalı Vatan Partisi açıkladı: 16 değil, 152 adamız işgal altında Gündem Davutoğlu'ndan ''Mütevazi büyüme'' açıklaması Gündem