F tipine Mısır darbesi!

Mısır'da Gülen Cemaati'ne ait okulların kapatılması için açılan dava bilirkişiye gönderildi. Mısır İdari Yargı Mahkemesi bilirkişi raporuna göre karar verecek. Davada Gülen'in sıradan bir dini lider olmadığı ve cemaatin siyasi faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Abone ol

Mısır'da F tipi okulların kapatılması için hukuki süreç bilirkişi incelemesi aşamasına geldi.

Gülen Cemaati'ne ait okulların kapatılması için Mısır İdari Yargı Mahkemesi'nde açılan dosya bilirkişiye devredildi. Mısır Devlet Meclisi'ne bağlı olan idare mahkemesi kararını bilirkişi raporunun ardından belirleyecek.

Mısırlı avukat Semir Sabri'nin başvurusu üzerine açılan davada Fethullah Gülen'in sıradan bir din adamı olmadığı ve Gülen Okulları'nda Mısır müfredatından farklı bir eğitim sistemi kullandıldığı belirtildi.

Avukat Sabri; ABD'de yaşayan Gülen'in 1960'lı yılların başından itibaren Türkiye'de siyasi faaliyet yürüttüğünü söylerken, cemaatin İhvan hareketi ile işbirliği yaptığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a İhvan hükümeti döneminde Mısır vatandaşlığı verildiği de Avukat Samir Sabri'nin açtığı iptal davası ile ortaya çıkmıştı. Avukat Sabri "Bilal Erdoğan'a vatandaşlık verilmesinin Mısır'ın ulusal güvenliğe tehdit oluşturduğunu" söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Ehliyet alacaklar dikkat! Sürücü sertifikası süresinde son gün uzatıldı Gündem Oy pusulalarının basıldığı matbaaya girip fotoğraf paylaştı Gündem Demirtaş, Ermeni soykırımı yalanını savundu Gündem Oyum Vatan Partisi'ne! Gündem