'Kargo ile bulaşır' iddialarına yanıt

Koronavirüs nedeniyle Çin’den gelen hayvansal ürünlerin ithalatının durdurulmasına yönelik karar gözden geçirilebilir. Açıklamayı Sağlık Bakanlığı Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı Dr. Ali Göktepe yaptı. Göktepe, virüsün kargo gibi cansız yüzeylerde uzun süre yaşamadığına dikkat çekti.

Abone ol

Çin’den hayvansal ürün ithalatının durdurulması kararı gözden geçirilebilir.

Açıklama, Sağlık Bakanlığı Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı Dr. Ali Göktepe'den geldi. Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Operasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. 7 Şubat’ta Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile Çin’den canlı, cansız hayvan ve hayvansal ürün ithalatı geçici olarak durdurulmuştu. Karara, Çin’den tepki gelmişti. Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü'nün Çin'e karşı yapılacak ticaret sınırlamalarını desteklemediği belirtilmişti. Sağlık Bakanlığından gelen açıklamaya göre ise, kararın gözden geçirilebileceği belirtildi.

Göktepe, Çin’den gelen kargolar ile virüsün taşınıp taşınmayacağına ilişkin soruya da yanıt verdi.

Bulaşıcı hastalıkların dağılım ve yayılım özellikleri, mevcut durumları, alınması gereken korunma ve kontrol önlemleri bu merkezden kontrol ediliyor.

Dr. Göktepe, Türkiye’de koronavirüs tespit edilmediğini hatırlattı. Şimdiye kadar yapılan analiz sayısının 2 bin 400 olduğunu ifade etti.

HABER:BUSE GENÇTÜRK/KAMERA:UĞUR PİDECİ

ulusal.com.tr

İran'dan İdlib açıklaması: Arabulucu olmaya hazır Gündem İzmir’de evlat nöbeti Gündem Ömer Çelik: Cumhurbaşkanı gerekli talimatları verdi Gündem Elazığ depreminin izleri sarılıyor Gündem