SON DAKİKA HABERLERİ! ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden Türkiye ile görüşme sonrası ilk açıklama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Amerikalı ve Türk yetkililer arasında kuzey Suriye'de güvenli bir bölge oluşturulmasının koordinasyonu planları için yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı. Heyetler, Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek ilk tedbirlerin hızla uygulamaya geçirilmesinde anlaşmaya vardılar. Güvenli bölgenin oluşturulmasının birlikte koordinasyon ve yönetimi için mümkün olan en kısa zamanda Türkiye'de bir ortak operasyon merkezi oluşturulacak" açıklaması yaptı

Abone ol

Türkiye ile ABD heyetlerinin görüşmesinin tamamlanmasının ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden açıklama yapıldı.

Açıklamada, şunlar denildi:

"Amerikalı ve Türk yetkililer arasında kuzey Suriye'de güvenli bir bölge oluşturulmasının koordinasyonu planları için yapılan görüşmelerde anlaşmaya varıldı.

Heyetler, Türkiye'nin güvenlik endişelerini giderecek ilk tedbirlerin hızla uygulamaya geçirilmesinde anlaşmaya vardılar.

Güvenli bölgenin oluşturulmasının birlikte koordinasyon ve yönetimi için mümkün olan en kısa zamanda Türkiye'de bir ortak operasyon merkezi oluşturulacak.

Güvenli bölge bir barış koridoru olacak ve yerlerinden edilmiş Suriyelilerin ülkelerine dönebilmeleri için her türlü çaba gösterilecek."

ulusal.com.tr

SON DAKİKA HABERLERİ! ABD ile Türkiye'nin görüşmesi bitti! Güvenli bölge, barış koridoru olacak, Türkiye'de harekat merkezi kurulacak Gündem Son dakika haberleri... Gri listedeki terörist Sezer Işık etkisiz hale getirildi Gündem SON DAKİKA HABERİ! "SSK işe başlama tarihine göre" dedi ve duyurdu Gündem SON DAKİKA 7 Ağustos 2019 Çarşamba HABERLERİ! İstanbul'un bir ilçesinde 10 saatlik su kesintisi! İSKİ açıkladı (Arnavutköy'de sular ne zaman gelecek) Gündem