Koronavirüs için önerilen FFP2 Maskesi nedir? Nasıl mikroplardan korur? FFP1 ve FFP3 maskeleri aynı görevi üstlenir mi?

Vatandaşlar, dünyaya hızlıca yayılmaya başlayan koronavirüsten korunmanın yollarını aramaya başladı. Uzmanlar tarafından kullanılması önerilen FFP2 maskesinin özellikleri nelerdir? FFP1 ve FFP3 maskelerinin özellikleri nelerdir?

Abone ol

Solunan havanın içerisinde olabilecek; küçük ve zararlı organizma, buhar, aerosol, enzim ve virüs ile tahrip edici özelliğe sahip tüm toz zerreciklerinin vücudumuza girmesine engel olabilmek adına maske kullanılması gerekmektedir.

Kullanım alanlarına göre bu maskelerin FFP1, FFP2 ve FFP3 olarak sınıflara ayrılır.

FFP1 maskeler; EN standartlarında, toksin içermeyen tozların bulunduğu çalışma alanlarında, taşlama ve delme işlerinde, zararsız su ve yağ bazlı, toz ve nemlerden korunmak için kullanılmaktadır.

FFP2 maskeler; Kimyasal solventlere karşı dayanıklı, termoplastik bir polimerle oluşturulmuş, burun kısmında polietilenle kaplı hava alma bölümü bulunan bir maske türüdür. Kullanım alanları oldukça geniş olmakla birlikte, dolomit tozu testinden geçmiş, oldukça güvenli bir maske türüdür. Her türlü bulaşıcı hastalıktan ve virüslerden, kimyasal tozlardan, sülfürden, plastik dumanından korunmak için kullanılan ve bunun yanı sıra maden, metal, çimento sanayilerinin üretim bölümlerinde de tercih edilen bu sistemler, her çeşit aksesuar ve yüz hatlarına uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış, rahat kullanımlı ve alerji riski bulunmayan bir bariyer çeşididir.

FFP3 maskeler; Yüksek savunma mekanizması ile en küçük zararlı toz zerreciklerinden, kokulardan, ve domuz gribi dahil bütün bulaşıcı hastalıklardan korunma sağlarken, pek çok kimya ve sanayi endüstrilerinde kullanılmaktadır.

Tavsiye edilen bu maskeler piyasalarda; 12 ila 970 lira arasında fiyat değişikliği göstermektedir. Koronavirüs salgınından sonra maske fiyatlarında yükselme meydana geldi.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Koca: Türkiye'de herhangi bir koronavirüs vakasına rastlanmadı Sağlık Sağlıkta şiddet durmuyor Sağlık Koronavirüste Çin dışında 8 ülkede ölümler yaşandı Sağlık YDS başvurusu için son saatler... YDS başvuru tarihleri ne zaman? YDS tarihleri öğren.. YDS başvuru şartları nelerdir? Sağlık