Bursa'da işveren, 23 işçiyi işe geri aldı

Bursa Karacabey'de kurulu bulunan Nestle'de işveren, işten çıkarılan 23 işçinin işe iade kararını onayladı. Önümüzdeki günlerde 23 işçiyi de işe davet etme kararı alan Nestle'de Hak-İŞ'e bağlı Öz Gıda İŞ'in taslak oluşturma görevi verdiği 23 işçi işçilerin tepkisini durdurmak amacıyla işten çıkartılmıştı.

Abone ol

İsviçre merkezli Nestle iş yeri temsilcileri, işçi temsilcisi Tek Gıda İŞ Sendikası yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler sonunda 23 işçinin yeniden işe başlama kararını bildirdi.

Öte yandan Nestle'de işçiler Öz Gıda İŞ'ten Tek Gıda İŞ'e geçmeye devam ediyor. Geçişlerin hızla yapıldığı, işçilerin Öz Gıda İŞ'i kendi temsilcileri olarak benimsemediği gelen bilgiler arasında. Geçişlerin 31 Temmuz'a kadar tamamlanması beklenirken önümüzdeki günlerde Tek Gıda İŞ'in Nestle'de yetki başvurusu yapacağı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Çeyrek altın ne kadar oldu? Ekonomi Fitch'ten döviz borcu olan ülkelere uyarı geldi Ekonomi DİSK Kurucu Genel Başkanı Kemal Türkler anıldı Ekonomi Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber! Farklar Ağustos'ta ödenecek Ekonomi