Tam denetimi sağladı

Rusya, Kırım'daki askeri denetimini tam olarak sağladı. Kırım'da bulunan Ukrayna askeri birliğinin yarısı Rus ordusuna dahil oldu. Rus Ordusuna dahil olmayan Ukrayna askerleri ise bögleyi terk etti. Kırım'da para birim olarak Ukrayna para birimi dışında Rus Rublesi de kullanılmaya başlandı.

Abone ol

Kırım'ın Rusya'ya katılmasından sonra Ukrayna'nın bölgedeki askeri varlığı son buldu. Kırım Cumhuriyeti Başbakan yardımcısı Rustem Temirgaliyev, Kırım'da bulunan Ukrayna askeri birliğinin yarısının Rusya'nın kontrolüne geçtiğini belirtti.

Kırım Cumhiriyeti Başbakan Yardımcısı Temirgaliyev, ''Bölgede bulunan tüm askeri personeli ya Rusya ordusuna dahil oldu ya da bölgeyi terk etti''dedi.

Kırım, Rusya ile birleşmesinin ardından bölgedeki 147 askeri birime Rusya bayrağı çekti. Yine Kırım Cumhuriyeti'nde, para birimi olarak Rus rublesi de kullanılmaya başlandı.

Ukrayna para birimi grivanın da kullanımı devam edecek. Ancak aşamalı olarak Rus rublesinin, Ukrayna para biriminin yerini alacağı belirtildi.

Kırım Cumhuriyeti'nin özel ekonomik bölge olması için de çalışma başlatılıyor. Turizm, tarım, ve liman hizmetlerinin gelişimi için özel bir kalkınma programı hazırlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Tekne battı Dünya Ve beklenen ses kaydı düştü Dünya Sınırdan dumanlar yükseliyor Dünya Obama'dan Rusya açıklaması Dünya