ABD'li bir yetkili saldırıyı IŞİD'li Ahmed Çatayev'in planladığını iddia etti

Atatürk Havalimanı'nda 44 kişinin hayatını kaybettiği saldırı ile ilgili ABD ve Ukrayna'dan açıklama peş peşe geldi. ABD'li bir yetkili kanlı saldırının, "Tek kol" lakabıyla bilinen Ahmed Çatayev tarafından planlandığını iddia etti. Ukrayna ise Çatayev'in paralı muhbirleri olduğunu ve hükümete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Abone ol

İstanbul Atatürk Havaliman'ında 45 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının IŞİD militanı Ahmed Çatayev tarafından yapıldığı iddia edildi.

Açıklama ABD'li bir yetkiliden geldi. “Tek Kollu” lakabıyla bilinen Çatayev için “Pek çok kez Suriye’ye gitmiş ve örgütte savaş bakanlığında üst düzey operasyonları yönetmiş” ifadeleri kullanıldı.

Birleşmiş Milletleri’n “Rusça konuşan teröristler” listesinde adı geçen Çatayev ile ilgili bir açıklama da Ukrayna'dan geldi. Odesa emniyet müdürü Giorgi Lortkipanidze, Çatayev’in paralı muhbirleri olduğunu ve hükmete teröristlerle ilgili bilgi verdiğini söyledi.

Çatayev’in İstanbul Sultanahmet ile Taksim’deki saldırıları da organize ettiği iddiası henüz doğrulanmadı.

Öte yandan saldırıyı gerçekleştiren Vadim Osmanov ve Rakim Bulgarov ile ismi belirlenemeyen diğer teröristle bağlantılı 2 ismin, kanlı saldırıdan birkaç saat sonra Hatay’dan Suriye’ye geçtiğini tespit etti.

Saldırı ile ilgili soruşturmayı genişleten polis, teröristlerin, 32 gün boyunca Fatih'te kaldıkları evin çevresindeki yaklaşık 10 bin güvenlik kamerası ve baz istasyonu kayıtlartını incelemeye aldı.

ulusalkanal.com.tr

İran askerleri, terör örgütü PJAK'la çatıştı Dünya İran Tahran’da onbinler, Filistin’deki İsrail işgaline karşı sokaklara çıktı Dünya ABD, Irak yönetimi üzerinden peşmergeye askeri destek gönderecek Dünya ABD'den Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki "bağımsızlık" tartışmalarıyla ilgili bir haftada iki farklı açıklama Dünya