Düşen eğitim uçağına kaza kırım incelemesi

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nden havalandıktan bir süre sonra düşen ve öğretmen pilot ile öğrencisinin yaşamını yitirdiği eğitim uçağında, kaza kırım ekibi çalışmasını tamamladı. Uçağın, tek motorla uçuş eğitimi sırasında düştüğü üzerinde duruluyor.

Abone ol

Tarkim Uçuş Okulu'na bağlı Tecnam P2006T tipi çift motorlu eğitim uçağı önceki gün Çorlu Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan bir süre sonra Ergene İlçesi’ne bağlı Ahimehmet Mahallesi yakındaki bir tarlaya düştü. Alev alan eğitim uçağındaki öğretmen pilot Yusuf Akşahin ve öğrenci Alper Oran hayatını kaybetti. Kazayla ilgili olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ekibi olay yerinde inceleme yaptı.

Yaklaşık olarak 3 saat süren inceleme sonrasında düşen uçağın enkazı olay yerinden kaldırılarak Çorlu Havalimanı'na getirildi. Burada uzman ekipler tarafından uçağın motorları ile bazı parçaları incelenmek üzere alındı. Kırım ekibi uçağın tek motorau iniş eğitimi sırasında düştüğü ve yere çarptıktan sonra sonra 5 veya 10 metre ileriye giderek patlamanın meydana geldiği üzerinde durulduğu belirtildi. İnceleme sürüyor.

DHA

İstanbul Zeytinburnu'nda iş merkezinde yangın çıktı Yurt MİT binası önündeki etekli erkek, polisi alarma geçirdi Yurt İzmirli avukatın cinayet zanlısı ünlü şarkıcı çıktı Yurt Ankara'da öldürülen avukatın katili İzmirli şarkıcı çıktı Yurt