Şam'dan kritik operasyon!

Cihatçı gruplar birleşip Halep'e saldırdığı sırada Suriye Ordusu'ndan stratejik bir atak geldi. Ordu birlikleri ve Lübnan Hizbullah'ına bağlı güçler Şam'ın kuzeybatısıdaki Zebadani kentini teröristlerden temizledi. 3 gündür süren operasyon sonunda Suriye Ordusu, Şam-Beyrut otoyolunu tamamen kontrol altına aldı.

Abone ol

Suriye Ordusu ve Lübnan Hizbullah'ı Başkent Şam kırsalındaki terörist gruplara ağır bir darbe vurdu. Lübnan sınırında ve Şam’ın Kuzeybatısı’nda bulunan Zabadani kentine 3 gündür operasyon düzenleyen Suriye Ordusu, kenti kontrol altına almayı başardı.

Zabadani, Kalamun dağı eteklerindeki Nusra’nın tek ve son üssü olarak görülüyor. Diğer bölgelerden kaçan terörist unsurlar Zabadani’ye geliyordu. Zabadani kentine yapılan operasyonda muhaliflerin büyük kayıplar verdiği belirtildi.

Terörist grupların önemli ikmal ve üs noktalarından olan Zebadani'nin ele geçirilmesiyle Şam-Beyrut otoyolunu tamamen kontrol altına alındı. Başkent Şam'a yönelik terörist saldırıların yapıldığı alan, terörist gruplardan büyük ölçüde temizlendi.

2011 yılından bu yana terör gruplarının elinde bulunan Zabadani’ye yapılan operasyonlarda, Lübnan Hizbullah'ı karadan destek verdi. Suriye Ordusu ise 3 günde 105 hava operasyonu düzenledi.

Öte yandan Suriye Ordusu kaynaklarına göre; Halep’e saldıran 13 terör örgütünün de Suriye Ordusu tarafından püskürtüldüğü ileri sürüldü.

ulusalkanal.com.tr

Cezayir'li generalden Tunus’taki saldırı ile ilgili şok sözler Dünya Suriye sınırında patlama! Dünya Çin karşıtı kampanya! Tipik bir gladyo tertibi Dünya Eylemler ırkçı boyutlara vardı! Aslında Uygur'da neler oluyor! İşte yalanlar ve gerçekler Dünya