Yeni genelge yayımlandı: Üç büyük şehirde ticari taksilere sınırlama

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında ticari taksiler bugün itibarıyla üç büyükşehirde plakasının son rakamına göre trafiğe çıkmaya başladı. İçişleri Bakanlığı söz konusu karara ilişkin genelgeyi 81 İl Valiliğine gönderdi. Buna göre, 30 Mart tarihinde plakasının son rakamı tek olan taksiler trafiğe çıkacak. 31 Mart’ta ise plakası çift rakamla biten taksiler trafikte bulunacak.

Abone ol

Taksilere yeni genelge geldi. Taksiciler, 3 büyükşehirde araçlarının plaka numarasına göre trafiğe çıkmaya başladı.

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine koronavirüs tedbirleri kapsamında “Ticari Taksilerle” ilgili yeni bir genelge gönderdi. Genelgede virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzeni korumak için ek tedbirlerin alınmasına karar verildiği ifade edildi.

Genelgeye göre, 30 Mart Pazartesi itibarıyla kayıtlı ticari taksilerin trafiğe çıkışlarında plakasının son hanesine göre sınırlamaya gidildi. 30 Mart Pazartesi saat 00.00’a kadar plakasının son rakamı tek olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirtilen saatten sonra plakasının son rakamı çift olan ticari taksiler trafiğe çıkabilecek. Belirlenen bu sistem takip eden günler için ardışık olarak devam edecek.

Genelge Ankara, İstanbul ve İzmir’i kapsayacak. Üç büyükşehir dışındaki illerde de konu valiler tarafından değerlendirilecek. İhtiyaç duyulması halinde belirtilen kapsamda kararlar alınarak uygulanabilecek.

Bakanlığın yayınladığı genelge de 30 Mart Pazartesi gece saatlerinde başladı. Ankara Kızılay'da plakasının son hanesi çift sayı olan ticari taksi trafik polisleri tarafından durduruldu. Polisler, evrakı inceledikten sonra taksi şoförüne cezai işlem uyguladı.

İzmir’de de bir taksici, uygulamanın işlerini olumlu etkilendiğini vurguladı.

Taksici uygulamanın araçların temizliği bakımından da iyi olacağını belirtti.

Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 131'e yükseldi Gündem İstanbul Valisi Yerlikaya: İstanbul'un giriş ve çıkışlarında sağlık kontrolleri yapılıyor Gündem HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun hakkında soruşturma başlatıldı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Emine Erdoğan'ın çağrısına destek Gündem