Ermenek'te soruşturmaya izin verilmedi!

18 maden işçisinin şehit olduğu Ermenek'te değişen hiçbir şey yok. Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmada mahkeme heyeti: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, bakanlığa bağlı müfettişlerin soruşturulmasına izin vermediğini" açıkladı.

Abone ol

Türkiye, 13 Mayıs 2014'te 301 madencinin şehit olduğu Soma faciasıyla sarsılmıştı. Bu acı olayın yaraları sarılmadan bir başka acı haber, 6 ay sonra bu kez Karaman'ın Ermenek ilçesinden gelmişti. 28 Ekim 2014'te, 18 işçi ekmek parası için girdikleri madende feci şekilde hayatını kaybetmişti.

Ermenek faciasıyla ilgili başlatılan yargı sürecinde 3'ü tutuklu 16 sanık hakkında dava açıldı. Ancak olayın sorumluları bir türlü yargı karşına çıkarılamadı. Davanın dün görülen dördüncü duruşmasında Mahkeme heyetinden çok çarpıcı bir açıklama geldi.

15 Haziran'da başlayan ve 3 gün süren ilk duruşmada hakkında tutuklama kararı çıkan Has Şekerler Madencilik Şirketi'nin daimi nezaretçisi maden mühendisi Yavuz Özsoy'un hâlâ tutuklanmadığı ortaya çıktı. Özsoy, yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

Duruşmada sanık avukatları suçlamaları birbirlerinin üzerine atarak tutuklu müvekkilerinin serbest bırakılmasını talep etti. Hayatını kaybeden maden işçilerinin yakınları bu duruma tepki gösterdi.

Mahkeme heyeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bakanlığa bağlı müfettişlerin soruşturulması için izin vermediğini açıkladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da bakanlığa bağlı müfettişler için soruşturmaya izin vermemişti.

Ağır Ceza hakimi, dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek bilirkişi heyetinde görüşülmesine, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı 25 Kasım tarihine erteledi.

ulusalkanal.com.tr

İşte memurların yeni mesai saatleri Ekonomi Yaşasın; açık azaldı! Ekonomi Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek işten çıkarılan IFF işçilerini ziyaret etti Ekonomi Açık peynir satılamayacak! Peki bu yeni düzenleme pazarları nasıl etkileyecek? Ekonomi