Mevlüt Çavuşoğlu Cezayir'e gitti

Türkiye Akdeniz diplomasisine hız verdi. Tunus'un ardından bir sonraki durak Cezayir oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere Cezayir'e gitti. Çavuşoğlu, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'la görüştü. Başta Libya olmak üzere, bölgesel işbirliği konusunda kararlı mesajlar verildi.

Abone ol

Libya mutabakatının ardından Türkiye bölgedeki diplomatik temaslarına hız verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Tunus'u ziyaret etmişti. Dışişleri BakanıMevlüt Çavuşoğlu'nun durağı ise Cezayir oldu.

Çavuşoğlu resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Cezayir'de, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Cezayir Başbakanı Abdulaziz Cerrad ve mevkidaşı Sabri Bukadum ile görüştü.

Çavuşoğlu'nu havaalanında Bukadum karşıladı. Ardından görüşme trafiği başladı.

Çavuşoğlu, Cezayir Dışişleri Bakanı ile heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Başbakan Cerrad'la da görüştükten sonra, Cezayir Cumhurbaşkanı tarafından kabul edildi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunda mesajlar verildi. Bölgesel meselelerde işbirliğine vurgu yapıldı.

Çavuşoğlu, Cezayir ziyareti ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Paylaşımda "Libya" vurgusu dikkat çekti

ulusal.com.tr

Akar ve Esper görüştü Gündem Jandarmanın ikna ettiği terörist teslim oldu Gündem EYT'den bir başvuru daha Gündem Metal işçilerini umutlandıran yeni gelişme Gündem