Komisyonda istifa gerginliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlar Kuruluma istifasını sunduğunu ancak kabul edilmediğini açıkladı. İstifa konusunu Başbakan'la bir kez daha görüşeceğini belirten Yıldız'ın sert üslûbu komisyondaki milletvekillerinin tepkisini çekti.

Abone ol

Yaklaşan seçimler öncesi başkent kulislerinde yoğunlaşan 'kabinede revizyon' tartışmaları sürerken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

6 ay arayla önce Soma'da ardından Ermenek'te yaşanan maden faciaları nedeniyle muhalefetin istifa çağrıları yaptığı Bakan Yıldız, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda bu konu hakkında konuştu.

Milletvekillerinin istifa çağrılarına yanıt veren Yıldız, 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma faciası sonrası Bakanlar Kurulu'na istifasını sunduğunu açıkladı.

Konuşmasının devamında istifasının kabul edilmediğini belirten Bakan Yıldız, konuyu Başbakan'la tekrar görüşeceğini söyledi. Yıldız'a cevap Avusturalya'da bulunan Başbakan Davutoğlu'ndan geldi. Davutoğlu ''Taner Yıldız'ın neler yapmış olduğunu bilen benim. Takdir yetkisi bize aittir'' ifadelerini kullandı.

Taner Yıldız komisyon toplantısındaki bu açıklamalarına sert bir üslûpla devam edince, kısa süreli gerginlik yaşandı. Muhalefet milletvekilleri 'kabadayılık üslubuyla konuşulmaz' diyerek Enerji Bakanına tepki gösterdi.

ulusalkanal.com.tr

Adliyeden film gibi firar Gündem PKK'da yeni taktik mi? Gündem Coniye çuval kimleri rahatsız etti? Gündem ABD Ankara Büyükelçisi’nden çuval açıklaması Gündem