Alevilerden PKK'ya isyan

Almanya'nın Köln ketinde, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun geçen hafta düzenlediği mitinginde PKK'lıların yaptığı kışkırtmanın yankısı sürüyor. Tepki çeken miting sonrası Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, PKK'nın önderlik ettiği Demokratik Güç Birliği ile ilişkilerini dondurduğunu açıkladı.

Abone ol

Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu, PKK'nın kontrolündekli Demokratik Güç Birliği ile ilişkisi dondurma kararı aldı. Karar geçen hafta Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu'nun düzenlediği mitingte PKK ve Abdullah Öcalan flamalarının açılmasının ardından verildi.

Laikliğe Evet Şeriata Hayır sloganıyla düzenlenen mitingde Hatip Dicle, Sol Partili Federal Parlamento Milletvekili Sevim Dağdelen gibi isimlerde katılmıştı.

Miting, PKK yanlılarının Öcalan ve PKK flamaları açmasıyla gündeme gelmişti.

Miting sırasında ellerinde Türk bayrağı taşıyan çok sayıda yurttaş bu durumu protesto etmiş, PKK ve Öcalan flamaları indirilmek zorunda kalmıştı.

Konfederasyonun Basın Sözcüsü Fuat Ateş'te miting sırasında bu duruma tepki göstermiş, kurum adına müdahale ettiğini açıklamıştı.

PKK ve Öcalan flamalarının açılmasına Avrupa'dan ve Türkiye'den büyük tepkiler geldi.

Bu tepkiler üzerine Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, Öcalan ve PKK flamaları açan grubu bünyesinde bulunduran Demokratik Güç Birliği ile ilişkilerini dondurduğunu kamuoyuna duyurdu.

Yapılan açıklamada, "bulunduğu bütün ülkelerde resmi olarak tanınan, ciddiye alınan, önemsenen bir örgütün hiç bir illegal örgütle ilişkilendirilmesine müsaade etmeyiz, edemeyiz. Bizim her yerde muhatabımız legal, demokratik kurumlar oldu olmaya da devam edecektir" denildi.

ulusalkanal.com.tr

'Paravan PKK' dağılıyor Dünya Pakistan'da FETÖ'ye ait okulda çalışan öğretmenlere süre verildi Dünya İsrail'den 'Türkiye' hamlesi Dünya Rüşvetle suçlanan Rus Ekonomi Bakanı'nın yerine geçici isim Dünya