Okurlardan Cumhuriyet'e önemli uyarı!

Cumhuriyet Okurları gazetenin yönetimine adeta manifesto verdi. Ankara'da buluşan okurlar Son olarak Işık Kansu'nun kovulmasıyla derinleşen krize dikkat çekti. İcra kurulu üyelerine, “Bocalama içindesiniz. Cumhuriyetin gücünü zayfıtlatmayın” uyarısı yapıldı. İmzaya açılan çağrı metnini Mustafa Balbay ile birlikte çok sayıda misafir yazar da destekliyor.

Abone ol

Cumhuriyet okurları gazete yönetimine kazan kaldırdı. Yönetime “bocalama içindesiniz, yazarlarımızı feda edemezsiniz” diye seslendi.

Cahrlie Hebdo kapağının yayımlanması tartışmasıyla büyüyen krizde son olarak gazetenin bu konudaki kararlarına muhalefet eden Utku Çakırözer genel yayın yönetmenliğinden alındı, Işık Kansu da uzaklaştırıldı.

İşte bu iki karar gazete okurlarını ayağa kaldırdı. Okurlar, CHP Milletvekili Mustafa Balbay ile Işık Kansu’nun da katıldığı Ankara'daki toplatıda bir araya geldi. Gazetinin icra kuruluna hitaben manifesto niteliğinde bir çağrı metni hazırlandı.

Metinde Çakırözer'in görevden alınması ve yazar Işık Kansu’nun uzaklaştırılması ile çok çalışanın işlerine son verilmesi sert bir dille eleştirildi. Açıklamada, “yaptığınız Cumhuriyet’e yakışmayan bir bocalamadır” denildi.

Okurlar ciddi bir uyarıda bulundu. “Cumhuriyet’in emektar yazarlarının katkıları gazete için vazgeçilmezdir” denildikten sonra gazete yönetimi, kararlarını gözden geçirmeye davet edildi.

Çağrı metninde yönetimin Cumhuriyet gazetesinin güçberliğini zayfıflatmaya hakkının olmadığının altı çizildi. Öte yandan metin imzaya da açıldı.

Katılımcılar arasında öne çıkan isimler şöyle: Muzaffer İlhan Erdost, Sabih Kanadoğlu, Korkut Boratav, Halil Sevinç, Ömer Faruk Eminağaoğlu, Ahmet Abakay, Gökhan Günaydın, Nevzat Helvacı, Kaya Güvenç, Sinan Sönmez, Suay Karaman, Erdal Atıcı, Ayfer Yüksel, Celal Binzet, Tevfik Kızgınkaya, Serdar Şahinkaya, Daver Darende...

ulusalkanal.com.tr

Azeri basını: Mücahit Perinçek Medya Digitürk'ü uyarıyoruz! Kanunsuzluğa son verin, hukuku uygulayın Medya Cumhuriyet Gazetesi muhabiri intihar etti Medya Gırgır, Erdoğan'ı kraliçe yaptı Medya