60 milyon tane var! En çok Türkiye'de bulunuyor

Türkiye, dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke oldu. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından hazırlanan raporda, dünya üzerinde 60 milyon insanın, savaşlar nedeniyle evinden ayrıldığı tespit edildi. Rapora göre Suriye en çok mülteci veren ülke oldu.

Abone ol

60 milyon insan; savaşlardan, çatışmalardan ve zulümden dolayı yurtlarından edildi. Birleşmiş Milletler onları başka bir şehre ya da ülkeye sığınanlar olarak tanımlıyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’nin açıkladığı raporda mültecilerin sayısının 59 buçuk milyon olduğu bilgisine yer verildi. Bu rakam kayıtların tutulmaya başlandığı tarihten itibaren en yüksek seviyeye ulaştı. 60 milyon mültecinin üçte biri başka ülkelere sığınmış durumda.

Raporda, 2014 rakamlarına göre dünyada her 122 kişiden birisinin mülteci olduğu belirtildi. Her gün ortalama kırk iki buçuk bin kişinin mülteci durumuna düştüğü tespit edildi.

Suriyeli mülteciler, toplam mültecilerin içinde birinci sırada. Suriyelileri Afganistanlılar ve Somaliler takip ediyor. Suriyeli toplam 11 milyon mültecinin 4 milyonunun başka ülkelere geçtiğine de raporda yer verildi.

Mülteci nüfusunun en yüksek artış seviyesi Avrupa’da gözlemlendi. Avrupa’daki mülteci nüfus bir yılda yüzde elli arttı. Artışın en büyük nedenleri; Ukrayna, Somali ve Suriye’de yaşanan çatışmalar...

Türkiye’nin Dünya’da çok mülteciye ev sahipliği belirtilen rapora göre, en çok iltica başvurusu Avrupa’da Almanya ve İsveç’e yapıldı.

Barındırdığı mülteci nüfus bakımından Türkiye’yi Pakistan, Lübnan, İran, Etiyopya ve Ürdün izledi. Ancak bu ülkelerde barınan mülteci nüfusu, toplam başka ülkede yaşayan mülteci nüfusunun yüzde 45’ini oluşturuyor.

Raporda, mültecilerin büyük çoğunluğunun gelişmekte ve az gelişmiş olan ülkelere kaçtığına dikkat çekildi. Mültecilerin bir ülke kurması durumunda dünyanın en kalabalık yirmi dördüncü ülkesi olacağı kaydedildi.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li Koç, Ulusal Kanal'ın sorusuna yanıt veremeyince bakın ne yaptı Gündem Vatan Partisi İzmir’de bayrak değişimi Gündem 2 IŞiD'li yakalandı! Gündem İsrailli üst düzey komutandan önemli itiraf Gündem