Pentagon sözcüsü: Bize göre odak noktası IŞİD olmalı

Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye'nin Cerablus'taki IŞİD ve PYD hedeflerini vurmasına ilişkin "Bize göre odak noktası IŞİD olmalı. Gördüğümüz kadarıyla bu da yapılıyor" dedi. Öte yandan Beyaz Saray Sözcüsü yaptığı açıklamada Rusya'nın Suriye'deki stratejilerini değiştirmesi gerektiğini iddia etti.

Abone ol

Amerika Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook'a (Piter Kuk) Türkiye'nin IŞİD ve PYD hedeflerini vurması soruldu. Cook, Türkiye'nin askeri operasyonları hakkında değerlendirmeyi Türkler'e bıraktığını söyledi.

"ABD'nin müttefiki YPG'nin vurulması endişeye neden oldu mu?" sorusuna ise Cook, "Bize göre odak noktası IŞİD olmalı. Gördüğümüz kadarıyla bu da yapılıyor" dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest (Jaş Ernist), günlük basın toplantısında Rusya'nın IŞİD ve aşırılık yanlılarıyla mücadele ettiğine inanmanın güç olduğunu iddia etti.

Sözcü, Rusya’nın Suriye politikası ile eylemlerinin çeliştiğini söyledi. Earnest “Rusların stratejisini değiştirmesi gerekiyor” dedi.

Earnest, Rusya ve İran’ın Suriye yönetimine destek sunmalarından endişe duyduklarını belirtti. Sözcü, bu politikanın Rusya'nın ve Amerika'nın amaçlarına zarar vereceğini iddia etti.

Öte yandan Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Kenya ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında Suriye'deki "rezaletin" çok uzun sürdüğünü belirtti. Kerry, Amerikalı ve Rus teknik ekiplerin bu hafta tekrar bir araya geleceğini ve görüşmelerin sonuna gelmeyi umduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İsrail, Suriye ordusuna ait bir füze rampasını vurdu Dünya Rusya ile Suudi Arabistan'ın görüştüğü duyuruldu! Dünya İran'dan Ankara'ya sürpriz ziyaret Dünya Nijerya basını: Boko Haram liderinin durumu ağır Dünya