Yeni normalin kuralları belirlendi

Sağlık Bakanlığı, “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"ni güncelleyerek yeni başlıklar ekledi. Buna göre kent içi ulaşıma yeni önlemler geldi. Açılan spor salonları, kütüphaneler, kahvehaneler ve plajlarda uyulacak kurallar da rehberde yer aldı.

Abone ol

1 Haziran’dan itibaren başlayan yeni normalin kuralları belirlendi.

Sağlık Bakanlığı, “Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi"ni güncelledi. Minibüslerde alınacak önlemler başlığına dolmuşlar, halk otobüsleri ve belediye otobüsleri de eklendi.

Rehbere göre el temasını azaltmak için bir kutu içinde para alışverişi yapılmalı. Karşılıklı dörtlü koltukların iki koltuğu kullanılmalı, yüz yüze gelinmeyecek şekilde çapraz olarak oturulmalı.

Seyahat yasaklarının kalkmasıyla birlikte karayolu, demiryolu, deniz ve havayolu ile ulaşımda alınması gereken önlemler de belirlendi. Otobüslerde yüz yüze gelecek şekilde karşılıklı değil, çapraz oturulacak. İkili koltuklarda pencere kenarında 1 kişi bulunacak.

Trenlerde ise 4 kişilik ve 3 kişilik vagonlarda anne, baba ve çocukların bir arada oturmasına izin verilecek. Haneden 2 kişi de vagonlarda sosyal mesafeye uygun şekilde yolculuk yapabilecek. Diğer durumlarda vagonlarda tek kişi bulunacak.

Spor salonlarındaki kişi sayısı her 6 metrekareye 1 kişi olacak şekilde sınırlandırılacak. Koşu bandı-bisiklet gibi ekipmanlar, aralarında en az 2 metre olacak şekilde yerleştirilecek.

Rehberde ayrıca plajlar ve site havuzlarındaki kurallara da yer verildi. Yüzme alanlarında en az 1 metre olan sosyal mesafe kuralına uyulacak. Bu alanlarda uzun süre kalınmayacak. Şezlonglar arası mesafe en az 1 buçuk metre olacak. Plajlar yeni düzene göre belirlenecek, kapasiteye göre müşteri alacak.

Kahvehanelerde okey, briç, iskambil, tavla gibi oyunlar oynanmayacak. Ortak kullanım amacıyla gazete, dergi bulundurulmayacak. Kütüphanelerde ise kitaplara elle dokunmayı önleyecek bir sistem getirilecek.

ulusal.com.tr

Pakdemirli: Sağlık için süt için Sağlık Hastaneler için normale dönüş planı hazırlandı Sağlık Koronavirüsten hayatını kaybeden Dilek hemşire için hastanesinde tören düzenlendi Sağlık MEB'den özel okullar hakkında karar Sağlık