Irak'ta son durum

Irak halkının IŞİD terörüne karşı topyekûn savaşı sürüyor

Abone ol

Irak halkının IŞİD terörüne karşı topyekûn savaşı sürüyor...

Birleşmiş Milletler'in "katliam" uyarısında bulunduğu Amerli kasabasına ordu birliklerinin sevkiyatı başladı. Selahaddin ilinde toplanan Iraklı askerler, 20 bin Türkmenin IŞİD vahşetiyle burun buruna bulunduğu kasabayı korumak üzere yola çıktı. Ordunun kara operasyonuna destek veren Irak hava kuvvetleri de IŞİD mevzilerini bombalamaya devam etti.

Felluce kentinde de bugün ordu ve IŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşandı. IŞİD'in kontrolündeki kente düzenlenen operasyonda 22 terörist öldürüldü, IŞİD'e ait silah yüklü iki araç imha edildi.

Irak ordusunun direnişi sürerken, İran'dan da IŞİD'e karşı önemli açıklamalar geldi. İran İçişleri Bakanı Abdulrıza Rahmani Fazlı, IŞİD'in Şiiler'in kutsal saydığı Kerbela ve Necef kentlerine yaklaşması durumunda harekete geçeceklerini duyurdu. Fazlı, tehlike anında bu kentleri korumak için en ileri askeri birliklerini Irak'a yollayacaklarını söyledi.

Öte yandan Mesud Barzani de Selahaddin ilinde Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin'le görüştü. Barzani, Amerika'nın Bölgesel Kürt Yönetimi'ne verdiği destekten ötürü Amerikalı komutana teşekkür etti.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den Erdoğan açıklaması Dünya Filistin'de ateşkesin ilk gününde neler yaşandı? Dünya Irak'ta son durum Dünya Peşmerge'ye batı desteği Dünya