MHP'de Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Okutan ve Sinan Oğan için ihraç talebi

MHP yönetimi, Başkanlık sistemi teklifine "Hayır" dediği gerekçesiyle 4 ismi tedbirli olarak kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk etti. İhracı istenen isimler milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok, Nuri Okutan ve Sinan Oğan oldu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli talimat verdi, Merkez Disiplin Kurulu harekete geçti.

MHP Yönetimi, Anayasa değişikliğine karşı, "Türk Milliyetçileri Hayır Diyor Organizasyonu Komitesi"ni kuran 4 ismi Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'ın tedbirli olarak kesin ihracı istendi.

İhracı istenen 4 isim kurdukları komite ile 18 Şubat'ta Ankara'da yapacakları kritik toplantı öncesi Büyük Birlik Partisi ve Demokrat Parti'yi ziyaret etmişti.

İhraç kararını Ulusal Kanal'a değerlendiren Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, "Bu karar bizim için bir şereftir. Bizler yolumuzda yürüyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Halil Öztürk tarafından yapılan açıklamada şunlar denildi:

Partimiz Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Sinan Oğan’ın kamuoyu önünde yaptığı bir kısım açıklamalarının, toplantılarının ve benzeri faaliyetlerinin incelenmesi neticesinde parti tüzüğümüzün 11. maddesinde belirtilen görev ve sorumluluklarla bağdaşmayan birçok eylem ve söylemi ile Anayasa Değişikliği’ne dair kanun teklifi öncesinde ve referandum sürecinde partimizin yetkili organlarının aldığı ve belirlediği karar ve politikalara aykırı biçimde görüş ve beyanda bulunmak, partimiz üyeliği ile bağdaşmayacak şekilde başka platformların kurulmasını desteklemek, bu kapsamda partimiz disiplin ve hiyerarşisine aykırı biçimde başkaca siyasi partilerin değişik kademedeki temsilcilerini ziyaretlerde bulunmak suretiyle partimiz tüzüğünün disiplin hükümlerini ihlâl ettikleri iddiasıyla;

Parti tüzüğümüzün 78/4e-h maddelerini ihlal mahiyetindeki eylem ve açıklamalar yanında benzeri faaliyetler içerisinde olmak sebebiyle 81. Maddesi kapsamı ve gereğince tedbirli ve parti üyeliğinden kesin çıkarma talepli olarak Merkez Disiplin Kurulu Başkanlığımıza sevk edilmişlerdir.

MHP MİLLLETVEKİLİ İSMAİL OK, ULUSAL KANAL'A KONUŞTU

Talebin ardından MHP Milletvekili İsmail Ok, Ulusal Kanal'a açıklama yaptı.

Ok şunları söyledi:

Bu karar bizim için bir şereftir, onurdur. Biz asla yolumuzdan dönmeyeceğiz, döndüremeyecekler. 18 Şubat'ta tüm engellemelere rağmen Türk milliyetçileri Ankara'da bir araya gelecek. Bizler yolumuzda yürüyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz.

ulusalkanal.com.tr

Orgeneral Kamil Başoğlu'nu kaçıran darbecilerle ilgili iddianame hazırlandı Gündem İstanbul'da kar yağışı başladı Gündem Kahramanmaraş ve Erzincan'ın kurtuluş yıldönümü Gündem Meclis bu hafta yoğun mesaide olacak Gündem