Av. Nazan Moroğlu: Ağaçları saymak yerine ormana bakarsak zihniyetin geriye gittiğini görüyoruz

İyi hal, saygın tutum, tahrik indirimi... Kadın cinayetlerine ilişkin yapılan yargılamalarda şimdiye kadar bu gerekçelerle ceza indirimi yapıldı. Bu kez de cinayetten yargılnana bir sanığın cezasına "tutku indirimi" uygulandı. Evlilik teklifini reddettiği için TRT sanatçısı Hatice Kaçmaz'ı öldüren Orhan Munis'in cezası "ağırlaştırılmış müebbet"ten "mübbet"e çevrildi.

Abone ol

Hatice Kaçmaz... TRT sanatçısıydı. Evlilik teklifini reddettiği için 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Kaçmaz'ı öldüren zanlıya "tutku indirimi" uyguladı cezasını müebbet hapse çevirdi.

Orhan Munis eşini trafik kazasında kaybeden ve bir çocuğu olan Kaçmaz'a evlenme teklif etmişti. Ancak Kaçmaz teklifi reddetti. Munis daha sonra teklifini yinelese de ikinci kez ret yanıtı aldı. Bunun üzerine saldırgan Hatice Kaçmaz'ı Ankara'daki bir parkta 16 yerinden bıçakladı. Kaçmaz kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Davaya bakan savcı Bilal Gündüz, sanık hakkında "tasarlayarak öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet istedi. Dosya daha sonra el değiştirdi. Davaya bakan yeni savcı Banu Aksoy, esas hakkındaki görüşünü değiştirdi, "sanığın sadece öldürme suçundan cezalandırılmasını" istedi. Bunun üzerine mahkeme sanığa "öldürme" suçundan ceza verdi. Yani "ağırlaştırılmış müebbet""müebbet hapse" indirildi. Kararın gerekçesini ise "tutku derecesindeki aşırı sevgiden kaynaklanan duygusallığın etkisi ve ruh hali üzerinde yarattığı hiddet" olarak açıklandı.

İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Avukat Nazan Moroğlu'na göre sistem sorunu ile karşı karşıyayız.

Oysa Türkiye'nin imzaladığı sözleşmeler de bu tür cinayetlerde sanığın indirim almasına olanak sağlamıyor.

ulusalkanal.com.tr

Gürsel Tekin'den olağanüstü kurultay taleplerine yanıt Gündem Ahmet Davutoğlu en fazla oy aldığı illere teşekkür ziyaretinde bulunacak Gündem CHP'de "ihraç kavgası" patlak verdi Gündem Abdülhamit'in yaptırdığı Yıldız Sarayı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olacak Gündem