İşte ''Ak Saray''ın maliyeti

Cumhurbaşkanı Edoğan’ın makam olarak kullanacağı Ak Saray’ın maliyeti dudak uçuklattı. Rakamı Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Ak Saray tam 1 milyar 370 milyon lira.

Abone ol

AtatürkOrman Çiftliği arazisine inşa edilen bin odalı Ak Saray'ın maliyeti belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni makamı Ak Saray'ın 1 milyar 370 milyon liraya malolduğu açıklandı.

Dudak uçuklatan rakamı bütçe görüşmeleri sırasında Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıkladı. Şimşek, saray için Başbakanlık bütçesinden 964 milyon harcandığını, 2015 için ise 300 milyon lira ödenek ayrıldığını bildirdi.

Öte yandan Ak Saray yargıya da taşındı. İzmirli Avukat Hüseyin Durdu, yeni cumhurbaşkanlığı binası için, Tayyip Erdoğan ile bazı bakanlar ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Avukat, yasaya aykırı şekilde belediye tarafından su, elektrik ve telefon bağlantısı yapıldığını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ağaçların yok edilmesine ilişkin denetim görevini yerine getirmediğini ileri sürdü.

ulusalkanal.com.tr

"Yargı töhmet altında" Gündem ''Artık neşter vurulmalı'' Gündem Munzur Vadisi yok olmaktan kurtuldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Muharrem Ayı nedeniyle Alevi yurttaşlara iftar yemeği verdi Gündem