Aşık olduğu kızı kaçıran sanıktan 'gönül rızası' savunması

ADANA'da aşkına karşılık bulmadığı S.C.'yi (16) kaçırdığı gerekçesiyle 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Eyüp Alyakut (20), suçlamaları kabul etmeyerek, genç kızla gönül rızası ile kaçtıklarını öne sürdü.

Abone ol

Bir cinayet davasıyla ilgili cezaevinde girip çıkan Eyüp Alyakut, arkadaşı Salih Boy (26) ile birlikte 11 Ocak'ta bir süre arkadaşlık yaptığı S.C.'yi okul önünden zorla kaçırdı. Olayı görenlerin ihbarı üzerine polis plakası alınan aracın peşine düştü. Eyüp Alyakut aracı terk ettikten sonra önce bir arkadaşının yanına gitti. Polisin oraya geldiğini gören Alyakut, genç kızı başka bir adrese götürmek isterken yakalandı. Genç kız ailesine teslim edildi, Eyüp Alyakut ile Salih Boy tutuklandı.

Eyüp Alyakut ile Salih Boy hürriyetten yoksun kılma suçundan 7 yıla kadar, Alyakut'un annesi Fatma (42) ile akrabaları Hasret Alyakut (23) ile Hüseyin Abike (49) ve Nafia Eren (39) suçu bildirmeme suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle 14'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Eyüp Alyakut, "Yaklaşık 8 aydır görüşüyorduk. O gün kaçmak için sözleşmiştik. Okul önünde arabaya binme sırasında S.C. bağırmıştı. Ben neden bağırdığını sorduğumda, böyle yapmazsam ailem kızar evlatlıktan reddeder gibi sözler söyledi. Zorla kaçırmış olsaydım. Otobüse, dolmuşa ve taksiye bindiğimizde bunu söylerdi. Görüştüğümüz dönemde kendisini aldattığımı düşündüğünden bana ters davranmaya başlamıştı. Bu suçlamayı da bu nedenle yaptığını düşünüyorum" dedi.

Salih Boy olay günü emanet aldığı araçla giderken yolda Eyüp Alyakut ile karşılaştığını, nişanlısı ile buluşacağını söylediğini, genç kızın kaçırılması gibi bir izlenim edinmediğini söyledi.

Sanıklardan şikayetçi olan S.C. ise "Kendisiyle bir kaç aylık bir arkadaşlığımız olmuştu. Bu süre zarfında da beni sürekli tehdit ediyordu. Okula giderken araçla önümde durdu bana silahını gösterdi. Arabaya binmemi istedi. Ben kabul etmeyip bağırınca araçtan çıkan Salih Boy beni itekleyerek araca bindirdi. Beni kumarhane gibi bir yere götürdüler. Orada Eyüp silahını çıkarıp masaya koydu. Ben silahı elime alınca 3 kişi birden üzerime çullandı. Bindiğimiz taksinin şoförüne ve dolmuşta da durumu söylemiştim. Ancak silahı olduğundan diğer yolculardan yardım istemekten korktum" diye konuştu.

Diğer sanıklar suçlamaları kabul etmezken mahkeme hakimi Eyüp Alyakut ile Salih Boy'un tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Adana Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Derya Göksuçukur da duruşmaya müdahil olmak için talepte bulundu. Talebin hakim tarafından kabul edilmesini değerlendiren Av. Göksuçukur, "Komisyon olarak bölgede gerçekleşen kadına yönelik şiddetle ilgili dosyaları takip ediyoruz. Mahkeme ailenin rızasını dikkate alarak talebimizi kabul etti" dedi. DHA

Gaziantep'te kadınlardan SGK önünde eylem Yurt Dikkat çeken 'büyük İstanbul depremi' açıklaması Yurt Isparta'da yolcu otobüsü devrildi: 18 yaralı Yurt Elektrikli battaniye 3 can aldı Yurt