Cumhuriyet'te Can Dündar depremi!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, görevine ara verdiğini açıkladı. Yetkisini gazetenin icra kuruluna bıraktığını belirten Dündar'ın ekibinden 9 isim de istifa ettiğini duyurdu. Art arda yaşanan gelişmeler, "Can Dündar yurtdışına kaçıyor" yorumlarına neden oldu

Abone ol

F tipi örgüt ve ve bölücü terör örgütü PKK çizgisindeki yayınları nedeniyle okuyucuların tepkisini çeken Cumhuriyet Gazetesi'nde Can Dündar depremi yaşandı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, görevine iki ay süreyle ara verdiğini açıkladı.

Bedenen ve ruhen yorulduğunu belirten Dündar, yetkisini de gazetenin İcra kuruluna devrettiğini söyledi. Dündar, aldığı kararı kurum içi çalışanlarına da yazılı olarak bildirdi.

Dündar'ın açıklaması sonrası gazetede çalışan 9 isim sürpriz bir şekilde görevinden istifa ettiğini duyurdu.

İstifa eden isimler Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Tahir Özyurtseven, Yazı İşleri Müdürü Baydu Can, yazı işlerinden Can Doker, Emine Özcan, editör Ceren Kumbasar, portre yazarı Zeynep Miraç, karikatürist Cihat Hazardağlı, haftalık söyleşiler hazırlayan Selin Ongun ve dış haberler şefi Pınar Ersoy oldu.

Konuyla iligli açıklama yapan Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Dündar'ın görevine devam edeceğini ifade etti. Atalay, yaşanan istifalar ile ilgili ise herhengi bir yorum yapmadı.

Can Dündar'ın yaptığı açıklama kısa sürede tartışmaları da beraberinde getirdi. Dündar'ın yurtdışına çıkarak gazeteye sadece köşe yazısı göndereceği iddiası ortaya atıldı.

En çok tartışılan konu ise Can Dündar'ın "ara veriyorum" kararının ardından, Dündar'ın ekibinden 9 ismin de istifa etmesiydi. Bu gelişme "Dündar yurt dışına kaçıyor" yorumlarını beraberinde getirdi.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu: Erdoğan yaptığım espriyi anlamadı ve sordu: Gerçekten mi? Medya Atalay Filiz şakası karakolluk etti Medya Akit'ten Atatürk saygısızlığı Medya Bafra Gazeteciler Cemiyeti Başkanı'na bıçaklı saldırı Medya