Bölge sorunları için Ankara-Şam işbirliğinin kaçınılmaz

İstihbarat örgütlerinin ardından Türkiye ve Suriye parlamentosu başkanlarının aynı masada buluşması Ankara-Şam birlikteliği için yeni bir kapı araladı. Uzmanlara göre, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Suriyeli mevkidaşı ile aynı karede yer alması iki ülke halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı. Uzmanlar, bölge sorunları için Ankara-Şam işbirliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Abone ol

Terörizme karşı aynı masadan mücadele mesajı verdiler. AnkaraŞam hattında önemli bir diyalog kanalı oluşturdular.

2011'de başlayan krizin ardından ilk kez Ankara ile Suriye üst seviyede bir araya geldi. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Suriyeli mevkidaşıyla Irak'ın başkenti Bağdat'ta aynı masada buluştu. Kritik bir gelişme olarak not edilen olay iki ülke ilişkileri için önemli bir adım olarak görüldü.

Uzmanlara göre, bölgedeki sorunların çözümü noktasında Ankara ile Şam'ın birlikteliği kaçınılmaz bir konu olarak önümüzde duruyor.

Uzmanlar, Ankara'dan gelen bu tarz açıklamaların ise Türkiye ve bölge ülkelerinin çıkarlarına aykırı olduğu görüşünde.

ulusal.com.tr

Türkiye İttifakı'nın temel alacağı esaslar ortaya çıktı Gündem İsmail Hakkı Pekin: Türkiye baskılara direnmelidir Gündem CHP Türkiye genelinde Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı protesto etti Gündem Akar ve kuvvet komutanları şehit çocuklarını ağırladı Gündem