Ordu Milletvekili Enginyurt MHP'den ihraç edildi

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt partisinden ihraç edildi. Enginyurt, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’ye yönelik ağır sözlerinin ardından MHP tarafından disipline sevk edilmişti.

Abone ol

MHP Disiolin Kurulu, Enginyurt’u ihraç etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bu yıl fındıkta beklenen rekoltenin de 665 bin ton olduğunu açıklamıştı. Pakdemirli'nin rekolteyi yüksek açıklamasına MHP Ordu Milletvekili Enginyurt’tan çok sert tepki gelmişti.

Enginyurt, Pakdemirli’ye yönelik,“Tarım Bakanı bugün fındık üreticisine ihanet etmiştir” sözlerini sarf etti.

Bakana yönelik bu sözlerin ardından MHP’den ihraç adımı geldi. MHP Enginyurt’un kesin ihraç talebiyle disipline sevk etti. Gerekçenin de basına yansıyan açıklamaları nedeniyle olduğunu bildirildi.

Enginyurt için Merkez Disiplin Kurulu kararını verdi. Kurul, Enginyurt’u partiden ihraç etti. İhraç açıklamasında “Tüzüğün Kesin Çıkarma Cezasını Gerektiren Haller Başlıklı” 4. Bendi uyarınca parti üyeliğinden kesin olarak çıkarılmasına karar verilmiştir” denildi.

ulusal.com.tr

Şule Çet cinayetinde yazılan raporun cezası verildi: O isim 6 ay meslekten men edildi Gündem 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan büyük operasyon: 1473 kişi yakalandı Gündem Azerbaycan ile ortak tatbikat: "Kardeş Azerbaycan ile birlikte hareket etmeye devam edeceğiz" Gündem