Kamu çalışanları, ek zam ve iş güvencesi talebiyle yarın Ankara'da buluşacak

Binlerce memur yarın Ankara'da olacak. Verilen zam düşük olunca memur maaşları eridi. Bu nedenle kamu çalışanları ek zam istiyor. Memuru sokağa çıkaran diğer nedense "işçi memur ayrımı ortadan kalkacak" açıklamaları...

Abone ol

Binlerce memur yarın Ankara'da buluşacak, taleplerini haykırmak için başkentte miting yapacak.

Eylemin düzenleyicisi Türkiye Kamu-Sen. Memurların miting yapmasının iki temel nedeni var. İlki,maaşlarda yaşanan kayıp. Memur-Sen'in hükümetle imzaladığı toplu sözleşmede her memura seyyanen 123 lira zam verildi. Enflasyon bu rakamın altında kalınca memur maaşları eridi. Şimdi kamu çalışanları ek zam istiyor.

Kamu çalışanlarını kızdıran bir diğer konu da bu. İşçi memur ayrımının ortadan kaldırılacak olması. Memurların ikinci temel talebi; bu konuyla ilgili "iş güvencelerinin korunması."

Memurlar bu taleplerini dile getirmek için yarın saat 12.00'de Toros Sokak'ta yürüyüşe başlayacak. Saat 14.00'te ise Kolej'de dev miting başlayacak. Talepler kabul edilmezse, bir sonraki adım grev olabilir.

HABER: HATİCE KARA KAMERA: TAYLAN KAYA

ulusalkanal.com.tr

Dolar düşüşe geçti Ekonomi Türkiye'ye kriz uyarısı Ekonomi Tekstil Bank Çinlilere satıldı! Ekonomi Emekliye 100 lira zam! Ekonomi