Sanat camiasının acı kaybı

Besteci, ressam ve emekli yargıç Ertuğrul Oğuz Fırat 91 yaşında Ankara’da hayata gözlerini yumdu. Sanatçı yarın Karşıyaka’da yapılacak cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Abone ol

Hem çizimleri hem de besteleriyle sanat dünyasına adını yazdıran Ertuğrul Oğuz Fırat’ı kaybettik. Fırat yarın Karşıyaka Mezarlığı’na defnedilecek.

Çağdaş Türk müziğinin en önemli bestecilerinden biri olarak tanınan Ertuğrul Oğuz Fırat’ın hukukçu bir kimliği de vardı. Emekli bir hakim olan Fırat, edebiyat alanındaki çalışmalarıyla da tanınan bir sanatçıydı.

Fırat, yayınlanan şiirleri, eleştiri yazıları ve mahkeme kararlarında kullandığı dil nedeniyle 1964 yılında Türk Dil Kurumu üyeliğine seçildi.

Oğuz Fırat’ın şiir ve yazılarının bir kısmı Küçük Dergi, Pazar Postası, Türk Dili, Yücel, Opus, Forum, Küğ, Eflatun, Güney, Flarmoni, Ankara Sanat ve Oluşum gibi dergilerde yayımlandı.

Fırat 2012 yılında Öncü Sanatı Koruma Derneği’nin kuruluşunda yer aldı. Dernek, sanatçının vefatının ardından vakıfa dönüşerek sanatsal çalışmalara destek verecek.

ulusalkanal.com.tr

Sanatçılardan seçim heyecanı Kültür Sanat Türkiye sanatını değiştiren müze; İstanbul Modern Kültür Sanat Devlet Tiyatrosu'nda 'replik' istifası Kültür Sanat Cem Yılmaz'ın yeni filmi mahkemelik oldu Kültür Sanat